Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 20 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

‘’Cut the crap’’ aldus de nieuwe maan van 21 maart

Op 21 maart is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt zij ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Ram staan we open voor nieuwe uitdagingen!

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld die ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan = nieuwe inzichten

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die ons energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan op 21 maart komen de maan en de zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel energie dus! De zon met invloed op ons gedrag en de maan met invloed op ons onderbewustzijn zorgen samen voor een krachtige maanenergie om te resetten voor een nieuw begin.

Hoe je vanavond de nieuwe maan kunt vieren

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en onderbewustzijn, betekent het dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren. Alhoewel inkleuren… als het aan de nieuwe maan in Ram ligt gaan we juist buiten de lijntjes kleuren!

Alles uit het leven halen

Ram is het eerste sterrenbeeld van de dierenriem en alles om Ram heen schreeuwt een nieuw begin. Als echte doener is het geen sterrenbeeld die ons op onze kont laat zitten, maar ons juist aan het werk zet. Zijn hart zit vol met vuur en dat zorgt er voor dat dit pittige sterrenbeeld altijd zin heeft om aan een nieuw project te beginnen of om aan de slag te gaan. Tijd voor actie dus want door de vurigheid die de Ram in zich heeft beseffen we dat we op aarde zijn om het volste uit het leven te halen, niet om geleefd te worden door alle saaie verplichtingen die we hebben.

Dit gaan we doen door meer naar ons hart te luisteren en een stuk minder naar de mening van anderen. Hierdoor leren we tijdens deze nieuwe maan dat we meer naar onszelf mogen gaan luisteren en minder naar de opinies van anderen. Niet alleen omdat deze je kunnen afleiden van het doel dat je voor ogen hebt, maar ook omdat ze niet echt bijdragen aan het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om met volle kracht vooruit te gaan.

Happy new moon! Een ritueel voor de nieuwe maan die je altijd kan toepassen

Cut the crap

Een fijne, stoere nieuwe maan dus die onze emoties versterkt met meer zelfvertrouwen in onszelf maar ook in de kosmos. Laten we de spontaniteit die met deze nieuwe maan gaat omarmen zodat we meer leren te vertrouwen op ons eigen hart en minder op de rationele stemmen die ons tegenhouden om het avontuur aan te gaan. Een nieuwe maan die ons stoerder zal maken zodat we meer buiten onze comfortzone gaan kijken en eindelijk de stappen gaan maken waar we aan toe waren, maar waarin we onszelf tegen hielden. Cut the crap, zou de pittige Ram tegen ons zeggen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️