Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 13 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Een prikkelende nieuwe maan van 13 november zet je neus weer de goede richting op

Op 13 november  is het weer zover: een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Schorpioen leren we hoe we onszelf kunnen klaarmaken voor een nieuwe periode.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan van 13 november

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan op 13 november komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel kracht dus dat ons kan helpen om de goede richting weer op te gaan.

Deze nieuwe maan brengt verandering

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en het onderbewustzijn, betekent dit dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren. Dankzij de nieuwe maan in Schorpioen durven we onszelf meer open te gaan stellen voor verandering.

Het onder ogen komen van de rauwe randjes in jezelf, is lastig. Zeker in een maatschappij waarin we vooral de mooie waarheid aan de buitenwereld tonen, kan het soms eenzaam voelen als er zaken zijn waar je niet trots op bent. Het liefst stoppen we het weg om er zo min mogelijk aandacht aan te stoppen, maar we weten ook dat er een moment komt dat we de waarheid onder ogen moeten gaan komen.

Nu de nieuwe maan, de tijd van vernieuwing, in het doordachte sterrenbeeld Schorpioen staat zullen we niet langer ontkomen aan de waarheid. Als intuïtief sterrenbeeld leren we van Schorpioen welke stukken aandacht nodig hebben door de spiegel die ons wordt voorgehouden.

Schorpioen is een sterrenbeeld dat ons onderbewustzijn meer op scherp zal zetten. Zo worden we niet alleen bewuster van onze emoties en vastgeroeste patronen die niet helemaal werken, maar leren we onszelf ook te openen voor verandering.

Niet makkelijk, maar achteraf zeker bevrijdend als je merkt dat het leven makkelijker zal worden als je het gedane werk hebt verricht. Het wordt tijd om vaker nee te zeggen, om bestaande afspraken te cancelen of om bepaalde relaties te pauzeren of zelfs te stoppen.

Het wordt tijd om een tikkeltje egoïstischer te worden zodat je vaker aan jezelf denkt om je eigen batterij op te laden. Maar het is ook tijd om je eigen demonen onder ogen te komen en de vuile was eindelijk eens op te ruimen. Het praten met een professional is echt geen zonde en kan veel voor je betekenen.

Door alle emotionele processen die tijdens deze nieuwe maan in gang worden gezet, kan dit een flink vermoeiende hoogtepunt zijn waarbij je ook nieuwe inzichten kan krijgen over wanneer het beter is om jezelf terug te trekken uit de aandacht van anderen.

Maak daarom ruimte voor de inzichten van de nieuwe maan door jezelf rust te gunnen. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving als jij de vermoeidheid of frustraties op een betere manier zal laten afvloeien.

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 13 tot 19 november 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️