Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 13 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze verse kant-en-klaar maaltijden zijn wél lekker

Het leven kan behoorlijk hectisch zijn. Tussen werk, sociale verplichtingen, sporten en misschien wel een gezin, schiet koken er soms bij in. Dit is waar kant-en-klare maaltijden to the rescue komen, maar welke verse maaltijden staan niet stijf van de smaakversterkers en zijn wel écht lekker?

We zochten het voor je uit.

Slechte reputatie

Iedereen heeft weleens gebrek aan motivatie om te koken na een lange werkdag. Een kant-en-klare maaltijd is dan een makkelijke optie, maar deze hebben een slechte reputatie. Naast dat ze vaak niet lekker zouden zijn, zouden ze ook ongezond zijn.

Ze zouden vaak te weinig groentes bevatten (dat kunnen we niet ontkrachten), ze zouden hun vitamines en mineralen verliezen in de magnetron en ze zouden te veel zout, suiker, E-nummers en conserveringsmiddelen bevatten.

Misverstanden ontkracht

Oké, zelf gekookte maaltijden zijn natuurlijk veel gezonder én lekkerder, maar tegenwoordig zijn er tal van producenten die zich toeleggen op het creëren van heerlijke en smaakvolle gerechten, die qua smaak niet onderdoen voor een zelfgemaakte maaltijd.

In werkelijkheid zijn kant-en-klaar maaltijden zorgvuldig samengesteld met aandacht voor kwaliteit en smaak. Veel van de gebruikte E-nummers zijn goedgekeurde additieven en worden in veilige hoeveelheden gebruikt.

Voedingstoffen behouden 

Ook kunnen moderne kooktechnieken en verpakkingsmethoden ervoor zorgen dat de meeste voedingsstoffen worden behouden. Daar zijn ze immers speciaal voor ontworpen.

Tijdens het koken nemen voedingsstoffen altijd af, ongeacht de kookmethode. Hierbij geldt: hoe langer de verhittingstijd, hoe meer er verloren gaat. Maar bij het opwarmen in een magnetron is er sprake van een kortere verhittingstijd, dus blijven de voedingsstoffen juist goed bewaard.

3 tips voor verse kant-en-klaar maaltijden

Nu we de misverstanden uit de weg hebben geruimd, laten we kijken naar de verse kant-en-klaar maaltijden die je smaakpapillen zullen verrassen.

1. Factor

Een nieuw ready-to-eat foodmerk van Hello Fresh, met maaltijden die vers en gekoeld (nooit bevroren) thuis worden geleverd. Net als bij de bekende maaltijdbox kun je wekelijks jouw eigen pakket samenstellen en kiezen uit twaalf verschillende, wisselende maaltijden.

Je hoeft de maaltijd alleen maar een paar minuten in de oven of magnetron op te warmen, máár het smaakt alsof het net uit je eigen keuken komt. Vooral de Indiase Butter Chicken en de zwarte bonenbowl met enchiladasaus was écht lekker.

2. Uitgekookt

Naast de maaltijdboxen hebben ze bij Uitgekookt ook verse kant-en-klaar maaltijden, die met liefde door chef worden bereid en altijd binnen vier minuten op tafel staan.

Sinds 2022 bedenkt en kookt tv-kok Rudolph van Veen (bekend van 24Kitchen) samen met de chefs elke maand nieuwe, culinaire gerechten op Meesterkokniveau voor onze klanten: Rudolph’s Specials. Vrijwel iedere week staat er wel één op het menu.

3. Vers voor thuis

Lange tijd leverden ze dagelijks maaltijden aan zorginstellingen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven, maar nu ook bij mensen thuis. Ze focussen vooral op de Hollandse Pot, maar hebben ook gerechten uit andere keukens.

Of je nu halal, vegetarisch, glutenvrij of een speciaal dieet volgt, er zit altijd wel iets voor je bij. Zelfs maaltijden met een aangepaste consistentie zijn mogelijk. Vind je het moeilijk om te kiezen en wil je de maaltijden eerst eens uitproberen? Dan kun je ook eenmalig een proefpakket bestellen.

Te druk om te koken? Dit zijn dé 3 gezonde en vega diepvriesmaaltijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️