Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 31 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Happy new year! Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 1 tot 7 januari

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

De weekhoroscoop van 1 tot 7 januari

Maandag 1 januari

Maan nog in Maagd en Mercurius direct in Boogschutter (tot 13 januari)

Gelukkig nieuwjaar! De maan staat vandaag nog een laatste dag in Maagd waarbij ze invloed uitoefent op onze emoties en onderbewustzijn. In dit rotsvaste sterrenbeeld helpt zij ons om te focussen op de doelen die we hebben voor het nieuwe jaar en natuurlijk op de grote schoonmaak die het huis misschien wel kan gebruiken na het feest van vannacht. Als praktisch sterrenbeeld die goed kan focussen en plannen zorgt ze ervoor dat we extra zin hebben om onze handjes te laten wapperen om zaken voor elkaar te krijgen. Een goede dag dus om jouw verantwoordelijkheden onder ogen te komen en een planning te maken voor het komende jaar zodat 2024 nog leuker gaat worden!

Net als de maan verhuist ook Mercurius, planeet van communicatie en denkvermogen niet naar een nieuw sterrenbeeld maar stopt wel de onhandige Retrograde periode waar hij de afgelopen weken instond. Nu zijn energie langzaam weer de oude wordt zal je merken dat communicatie tussen jou en jouw geliefden weer soepeler zal gaan lopen maar ook dat het lukt om scherper te denken. Dag brainfog en dagdromen en hallo focus! Perfect nu het nieuwe jaar begint en je klaar bent dit jaar weer volledig naar je eigen hand te zetten. Daarnaast is de betere concentratie ook fijn om weer orde op zaken te stellen na alle feestprikkels van de afgelopen dagen…

Dinsdag 2 januari

Maan naar weegschaal

Na de serieuze kant van de maan in Maagd te hebben ervaren, zorgt de overgang van maan naar Weegschaal voor meer lucht en sociale prikkels. Hoe zwaar de winterdagen soms ook voelen, Weegschaal weet ons ook de luchtige kant te laten voelen zodat we beseffen dat we niet zonder de sombere dagen kunnen om juist extra te genieten van de vrolijke dagen die ons te wachten staat. In plaats van weerstand te bieden, helpt de maan in Weegschaal ons juist om in oplossingen te denken om de spanning van ons af te laten glijden. Een fijne verandering die ervoor zorgt dat we beter met spanningen en stress kunnen omgaan.

Donderdag 4 januari

Mars naar Steenbok (tot 13 februari)

Dat een nieuw jaar nieuwe mogelijkheden biedt, is een trend die we deze week extra kracht gaan zetten als ook Mars naar Steenbok verhuist. Als planeet van passie en discussie krijgt Mars extra focus om zich te storten op de zaken die ons aan het hart gaan. Niet alleen zorgt dit ervoor dat we onze passies zoals hobby en sport extra aandacht zullen gaan geven, maar ook dat we eens bewuster gaan nadenken over het huidige carrièrepad dat we hebben.

Wellicht dat je hierdoor je extra zal inzetten om jezelf meer te bewijzen of dat je besluit dat het tijd is om het roer om te gooien. Een keuze die tijdens deze fase makkelijker is, want Mars in Steenbok helpt je om meer afstand te nemen van emoties zodat je keuzes vanuit een rationele kant kan maken. Niet alleen fijn om knopen door te hakken en zaken komende weken anders aan te pakken, maar ook om lastige discussies te gaan voeren zonder dat de emoties hoog zullen oplopen…

Vrijdag 5 januari

Maan naar Schorpioen

Nu Mars in Steenbok ons helpt om keuzes zowel vanuit ons hart als hoofd te maken, zal de maan in Schorpioen ons extra kracht gaan geven door ons bewuster te maken wat we nou echt willen. Als passievol en intuïtief sterrenbeeld is het Schorpioen die ons een spiegel voorhoudt zodat we eens goed kunnen nadenken welke zaken belangrijk voor ons zijn.

Welke normen en waarden streven we na en hoe willen we door anderen behandeld worden. Een sterrenbeeld die ons niet alleen helpt om dichter tot ons hart te komen, maar die ons ook de rauwe waarheid op een presenteerblaadje zal geven. Tijd om keuzes te maken die je al een tijd uitstelt en door te vragen bij de twijfels die je ervaart zodat je het helderder voor ogen zal krijgen.

Zondag 7 januari

Maan naar Boogschutter

Waar de maan in Schorpioen ons heeft geholpen om de waarheid helder te krijgen, is het de maan in Boogschutter die ons zal helpen om de waarheid uit te spreken. Als sterrenbeeld dat vol passie maar ook zeker vuur zit, helpt Boogschutter ons om grenzen te stellen en voor onszelf op te komen. We hebben mentaal meer behoefte om erkend te worden en de ruimte te krijgen om onszelf volledig te zijn, zonder klein gehouden te worden. Een goed moment daarom om ook na te denken hoe jij meer vrijheid en persoonlijke ruimte kan creëren in jouw dagelijks leven zodat je niet alleen meer rust zal ervaren maar ook meer ruimte om jouw creativiteit de ruimte te geven.

Danique (34): ‘Ik ga twee keer per maand vrijwillig naar de psycholoog’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️