Marloes Graat
Marloes Graat Reizen 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

7 kids proof natuurcampings waar je als ouder ook tot rust komt

Ouders hebben een leuke vakantie wanneer kinderen een leuke vakantie hebben, wordt vaak gezegd. Maar is dat echt zo? Word jij blij van de hele dag in een overdekt zwemparadijs zijn of meedoen onder lichte dwang met het animatieteam-dansje? Wij zochten 7 natuurcampings uit waar er genoeg vermaak is voor de kinderen, maar waar je als ouders óók tot rust kan komen (met een drankje in de campingbar bijvoorbeeld).

Slapen in een oude schoolbus, in een hottub bij je huisje of op surfvakantie op Ameland, wist jij dat je dit ook met kinderen kan doen?

We delen 7 heerlijke kids proof vakanties in eigen land!

1. Festival vibes op Camping Buitenland

Camping Buitenland in Drenthe is een camping met festival vibes. Het unieke, zelfgebouwde huisjes, zoals een bus, kerk of een oldskool Airstream Overlander camperbus waar je in kan slapen. Ook zijn er belltenten en kampeerplaatsen.

De duurzame camping heeft een BuitenBar, zwembad, zwemmeer en zandstrand. Genoeg vermaak om dus op en rustige manier met het hele gezin te kunnen genieten.

2. Luxe natuurcamping Ons buiten

Voor de ouders is op camping Ons Buiten in Zeeland een prachtige sauna met wellnes-pluktuin, tuinterras, restaurant met tuinkas. En met een water-modderspeeltuin en een natuurontwikkelterrein vermaken de kinderen zich ook uitstekend. Er zijn kampeerplekken, buitenstudio’s en houten huisjes om in te verblijven.

3. één met de natuur op Camping Lolotte

Als je zelf ook niet vies bent van een beetje buitenspelen in de natuur is camping Lolotte in Gelderland het bekijken waard. Met je moeder in de modder, vuurtje leren stoken, beestjes zoeken en zwemmen in de rivier: ouders en kinderen vermaken zich samen met diverse activiteiten in de natuur.

Onderzoek: natuur zorgt voor slimmere kinderen met minder gedragsproblemen

Er heerst een gemoedelijk sfeer op de camping waar ouders op elkaars kinderen letten. En voor alleenstaande ouders is er een éénouderveld.

4. Borrelen op camping Het goeie leven

Is naast natuur en tot rust komen, lekker eten ook een belangrijke geluksfactor voor jou op vakantie? Bij camping Het Goeie leven in Brabant sta je dan goed.

In het campingrestaurant wordt gekookt met lokale seizoensingrediënten. Van healthy bowls of een goedgevulde borrelplank: de bourgondische Brabanders weten hier wel raad mee. Zo zit jij lekker in de zon op het bosterras, terwijl je kind speelt in het aangrenzende bos of speelzand.

5. In de hottub op het Wylde Pad

Wil je de natuur in, maar ben je op zoek naar net wat meer luxe? Check dan het vakantiepark Het Wylde Pad opgezet door influencer Rachel van Sas, beter bekend als de Huismuts, en haar man Willem. Het Wylde Pad ligt in het buitengebied Twijzelerheid in Friesland en bestaat uit 14000 m2.

De echte redenen waarom kinderen niet (genoeg) buiten spelen

Genoeg ruimte dus voor kinderen om lekkeren te ravotten of op avontuur te gaan in het bos. Er zijn huisjes met hottubs op het terras en er is een bar en kampvuurplek waar je ‘s avonds een drankje kunt drinken met de babyphone aan.

6. Idyllisch en rustig op natuurcamping Hartje Groen

Geen rust, reinheid, regelmaat, maar rust, ruimte en natuur: dat vind je op camping Hartje Groen. Deze natuurcamping in Brabant ligt in natuurgebied de Maashorst.

Het paradepaardje van de camping is Cabin ANNA: voor het ultieme cabin in the woods-gevoel. Buiten het hoogseizoen zijn er speciale themaweken zoals de baby- en peuterweken met peuteryoga en speurtochten door het bos voor de allerkleinsten.

7. Op familie surfvakantie op Ameland

Met de hele familie op surfvakantie, het kan op Ameland. Bij Ripstar Surfcamp Ameland gaan jij en je kinderen leren surfen of kite-surfen. Zijn je kinderen nog niet oud genoeg (7 jaar), dan is er een speciale surf-oppas. Dit is de ultieme buitenvakantie voor de echte waterratten. Je verblijft op een unieke plek in de duinen van Ameland in ruime safaritenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️