Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 17 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Drink je jonger: gezondheidsvoordelen van moleculaire waterstof

Onze cellen bestaan voor 99 procent uit water en hebben een directe invloed op hoe ons lichaam functioneert, de mate waarop het in staat is om zichzelf te beschermen en te herstellen. Door moleculaire waterstof verbetert dit proces.

Erika van Moleculaire Waterstofshop is expert op dit gebied en deelt op BEDROCK alles over deze nieuwe wellness hype.

Hydratatie speelt een essentiële rol in onze gezondheid. Water is betrokken bij alle belangrijke processen in ons lichaam, van het leveren van zuurstof, het vervoeren van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen, de productie van hormonen en het reguleren van de lichaamstemperatuur.

Maar wist je dat twee liter water per dag drinken helemaal niet garandeert dat je ook voldoende gehydrateerd bent? Minstens twee van de drie mensen zijn chronisch gedehydreerd zonder
dit te weten. Velen van hen drinken die twee liters per dag en vaak zelfs nog meer

Moleculaire waterstof om cellen te hydrateren

Naast het drinken van voldoende water, zou het helpen om de kwaliteit van ons drinkwater optimaliseren en ervoor te zorgen dat het water ook onze cellen kan bereiken. Moleculaire waterstof helpt hierbij.

Moleculare waterstof (H2) is een gas en de kleinste molecuul op aarde. Doordat het zo klein is, is het in staat om door alle barrières in het lichaam door te dringen tot diep in de cellen.

Het is voeding voor onze cellen en wordt beschouwd als de krachtigste antioxidant ter wereld.
Er zijn inmiddels meer dan 2000 wetenschappelijke onderzoeken naar de eigenschappen van moleculaire waterstof, zoals het helpen beschermen en herstellen van het DNA en zijn gunstige invloed op het
immuunsysteem, cognitieve vaardigheden en atletische performance.

Gebruik van moleculaire waterstof

We willen allemaal wel zo lang mogelijk gezond en jong blijven en hoe mooi is het als je deze processen op een natuurlijke en simpele manier kunt ondersteunen?

Een aantal van de anti-aging eigenschappen van moleculaire waterstof:

  • Het werkt ontstekingsremmend en helpt oxidatieve stress te verlagen volgens onderzoek.
  • Een ander onderzoek deelt dat het helpt DNA schade te verminderen, celvernieuwing te bevorderen en vroegtijdige veroudering te vertragen.
  • Het bevordert een gezond functioneren van weefsels en helpt de stressreactie van cellen te verlagen.
  • En het helpt bewezen hydroxylradicaal, de meest schadelijke vrije radicaal te neutraliseren.
  • Het helpt volgens diverse onderzoeken de afbraak van telomeren (het beschermende uiteinde van je chromosomen) te beschermen.

Hoe integreer je moleculaire waterstof in jouw leven?

Moleculaire waterstof wordt door sommige therapeuten toegepast die hun patiënten het gas laten inademen voor verschillende therapeutische doeleinden.

Daarnaast wordt het gebruikt om je drinkwater mee te verrijken. Extern kun je je onderdompelen in waterstofbaden en allerlei beauty behandelingen voor je huid en haar doen in exclusieve wellness centra.

Ondanks dat er steeds meer bekend is over de gezondheidsvoordelen, is moleculaire waterstof nog niet zo bekend bij het grote publiek. Dit heeft er vooral mee te maken dat er veel bij komt kijken om moleculaire waterstof effectief en veilig te produceren.

Kennis over en gebruik van hoge kwaliteit materialen en technologie tijdens het productieproces zijn hierbij heel belangrijk. De producten op de markt die in staat zijn dit te doen zijn grote apparaten die meestal gebruikt worden door therapeuten en een paar duizend euro kosten.

Er zijn ook draagbare varianten te krijgen in de vorm van een waterfles, echter blijken velen tijdens het testen zeer weinig moleculaire waterstof te produceren. Door het gebruik van goedkope materialen komen er daarnaast schadelijke stoffen in het water terecht.

Een andere optie zijn tabletten die moleculaire waterstof genereren in je drinkwater, ook hier geldt: de kwaliteit verschilt sterk.

Moleculaire waterstof wordt voorspeld als de volgende grote golf in de wellness wereld. Dat is een mooie ontwikkeling, maar daarom des te belangrijk om altijd goed onderzoek te doen naar de kwaliteit, producten te vergelijken en te vragen naar een derde partij test certificaat.

Supplementen onder de loep: veel soorten bevatten meer dan 50 procent vulstoffen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️