Kim van der Blom
Kim van der Blom Horoscopen 27 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Moeten we ons zorgen maken om de return van Saturnus? Dit is wat het inhoudt

Ben jij iemand die alles weet over astrologie? Je kent jouw sterrenbeeld als geen ander, evenals je maanteken en je checkt wekelijks jouw horoscoop. Misschien is de return van Saturnus nog niet bij jou bekend.

Ben je in de twintig? Dan heb je de return van Saturnus nog helemaal niet meegemaakt. Saturnus heeft ongeveer 29 jaar nodig om door alle sterrenbeelden te gaan. Hierdoor maak je de return van Saturnus ongeveer drie keer in je leven mee. De eerste keer wanneer je rond de 29 of 30 jaar bent. De tweede keer rond je zestigste en nog een keer rond je negentigste.

Wat houdt de return van Saturnus in?

Met return bedoelen ze in de astrologie het moment dat een planeet op precies dezelfde plek staat als toen je geboren werd. Het is het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe. Return van Saturnus is wanneer Saturnus dus op precies dezelfde plek staat als tijdens jouw geboorte.

Dit kan veel effect hebben en dat effect kan je wel twee tot drie jaar voor de return voelen. Daarom voelt het alsof zoveel gaat veranderen wanneer je dertig wordt. Het is een nieuw begin van je leven en het begin van het volwassen leven.

Bij de return van Saturnus gaat het er om dat je tijd moet nemen voor zelfreflectie. Dit helpt je om te groeien en het leven te zien als het is en niet zoals jij wilt dat het is. Voor iedereen is dit moment ook anders. Het heeft namelijk te maken met jouw geboortehoroscoop die voor iedereen uniek is.

Hoelang duurt het?

Elke return van Saturnus voel je minimaal twee jaar van tevoren. Wil je precies weten wanneer dit een effect op je heeft? Reken het uit met deze calculator. Dit hoeft niet te betekenen dat je stressvolle jaren tegemoet gaat. Vraag jezelf eens af wat je nog gedaan wil hebben. Neem een keer de tijd om dit ook echt te doen in plaats van het uit te stellen voor een later moment.

Wat kan je verwachten?

In de laatste jaren voordat je dertig wordt kan je soms wat paniek ervaren. Het gevoel hebben dat je achterloopt met dingen. De maatschappij heeft ons doen denken dat je op deze leeftijd je diploma op zak moet hebben, een man aan de haak geslagen  en een huis boven je hoofd. Helemaal niet waar natuurlijk! Veel dingen veranderen in die laatste jaren. Je zegt gedag tegen je jeugd en begint aan het begin van je volwassen leven.

Hoewel er veel dingen veranderen, kan de return van Saturnus ook iets heel moois zijn. Het kan zijn dat je veel dingen verliest, zoals oude vriendschappen, maar het is het op het einde allemaal waard. Je sluit je jeugd af. Je moet veel keuzes maken in deze periode en dingen los laten.

Saturnus confronteert je misschien wel met heftige dingen waar je nu echt aan moet werken. Dat is de regel van de return van Saturnus, zonder hard te werken gaat er niks gebeuren.

De energie wil je laten zien wat allemaal niet werkt en waarom het tijd is om zaken los te laten. Luister je niet, dan kan het zijn dat je weleens een verkeerde keuze gaat maken. Luister je wel goed naar alles waar Saturnus je aanwijzingen voor geeft, dan zal je op een gegeven moment een moment hebben waar alles duidelijk wordt.

Hoe moet ik met de return van Saturnus omgaan?

In je twintiger jaren ben je allerlei dingen aan het ontdekken en ga je veel veranderingen door. Je bent aan het ontdekken wie je echt bent. Saturnus laat alles zien, wat is in balans en wat niet? Heb je een baan, maar ben je er eigenlijk niet gelukkig? Of een relatie waar je je comfortabel voelt maar niet echt gelukkig?

Het is tijd om eerlijk tegen jezelf en anderen te zijn over hoe je je voelt. De return van Saturnus klinkt misschien moeilijk, maar als je goed naar alles luistert en dingen los laat, hoeft dat niet zo moeilijk te zijn.

Saturnus is er om de tijd te vertragen en ervoor te zorgen dat je alles voor ogen ziet. Wat moet je nog verbeteren of los laten voordat je aan je volwassen leven gaat beginnen?

Denk je vaak ‘dat kan ik niet?’: verrijk jezelf door een groeimindset te ontwikkelen, want je kan het wel

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️