Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 7 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

7 reminders voor degenen die een moeilijk jaar hebben gehad

Terugblikken, het leven vieren en goede voornemens. Daar zit je helemaal niet op te wachten als 2023 niet jouw jaar was. Als het oude jaar plaats maakt voor een nieuw jaar, onthoud dan dat jij de auteur bent van jouw eigen verhaal. Als het een moeilijk jaar was, lees dan verder voor inspiratie.

2023 wás geen makkelijk jaar. Velen van ons waren bezorgd en verdrietig over wat er in de wereld plaatsvindt, zaken die we niet kunnen of mogen negeren. Zeker als je gevoelig bent, grijpt het je aan. Ook al maak je een onderdeel uit van vredesdemonstraties, doneer je of probeer je op een andere manier iets te doen, je voelt je klein en machteloos.

Moeilijk jaar

Tel daar global warming en een onrustige politiek bij op, dat zijn al redenen genoeg om depri van te worden. En dan hebben we natuurlijk nog alle persoonlijke issues. Misschien werd het je allemaal teveel, ben je iemand die je lief is verloren of heb je te maken met een gezondheid die niet is wat het zou moeten zijn.

Het is allemaal best veel wat we op ons bordje krijgen. Daarom zeven positieve reminders om je een hart onder de riem te steken. Laten we 2024 met een frisse blik beginnen en dankbaar zijn voor wat we wél hebben.

Donkere gedachten

Voor iedereen die dit jaar niet heeft toegegeven aan donkere gedachten: ik ben enorm trots op je. Ik ben dankbaar dat je ervoor hebt gekozen om hier te blijven en wil je laten weten dat je hier nodig bent.

Waardevolle energie

Het is een voorrecht om jou als onderdeel van deze community te kennen en om jouw energie te ervaren. Deze energie geeft anderen kracht om te doen wat ze doen.

Dag voor dag

Kijk niet te ver in de toekomst, maar neem het leven zoals het komt: dag voor dag.

Maak van vrede prioriteit

Natuurlijk wensen we vrede voor iedereen, maar begin bij jezelf. Maak vrede prioriteit. Als iets je op de zenuwen werkt, laat het dan gaan. Daar groei je niet van, het stagneert alleen.

Bewustwording

Voel je je vaak opgejaagd? Heb je spanning in het lichaam? Gun jezelf dan vaker een moment om het lichaam en de geest te kalmeren. Adem diep in door de neus, ontspan je schouders, grond je voeten en relax de spieren in jouw gezicht.

Sluit je ogen en tel tot tien. Neem nog een diepe ademhaling en glimlach. Wees je bewust van momenten waarop je je niet zo lekker voelt en luister dan even naar het lichaam.

Er komen goede dingen aan

En jij verdient alle goede dingen die op jouw pad komen. Voel je niet schuldig voor geluksmomenten, voor kansen en voor andere momenten die je laten stralen.

Wijsheid in iedere struggle

In elke strijd schuilt wijsheid, elke einde betekent een nieuw begin en er rust kracht in elke pauze. Perspectief is alles.

Hopelijk voelen deze reminders zacht, vervullend en vredig. Na een moeilijk jaar, met alle veranderingen en opschudding verdien jij dit.

Waarom ‘even diep ademen’ halen niet altijd een werkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️