Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe minimalisme je kan helpen om efficiënter te werken

Als we van alles moeten doen, proberen we vaak zo veel mogelijk in een dag te proppen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo efficiënt. Als het om productiviteit gaat, is minimalisme toch wel het sleutelwoord. Deze 4 punten helpen je op weg naar een productiever leven.

Beslissingen

Heb je al gehoord van beslissingsmoeheid? Het houdt in dat hoe meer beslissingen je maakt, hoe groter de kans is dat je een verkeerde beslissing neemt. Hoe meer opties deze beslissingen vervolgens hebben, hoe moeilijker het is om de knoop door te hakken.

Om het aantal beslissingen op een dag te verminderen, kun je met vaste lijstjes werken. Maak bijvoorbeeld een lijst met vaste maaltijden voor als je het even gehad hebt met de dagelijkse keuzes.

Multitasking

Ze zeggen vaak dat vrouwen goed zijn in multitasken. Maar dit is niet per se waar. Ja, het is mogelijk om meer dingen tegelijkertijd te doen, maar je kunt niet alle dingen je volle aandacht geven. Als je aan het multitasken bent, verdeel je je aandacht over verschillende taken. Het is daardoor inefficiënt. Focus je op één ding tegelijkertijd en je zult merken dat het je productiever maakt.

Ook lezen: Tips zodat je je kunt focussen op écht belangrijke zaken (en niet de dringende)

E-mail

Ben jij die persoon met meer dan 1000 ongelezen e-mails in je postvak? Tijd om de boel op te schonen en je postvak eens grondig onder handen te nemen. Van een overvol postvak raak je gewoon gestrest. Ruim al die e-mails eens op. Het zal wonderen doen: een opgeruimd postvak zorgt automatisch voor een opgeruimd hoofd.

Agenda

Zorgt jouw overvolle agenda ervoor dat je je van de een naar de andere afspraak moet haasten, zonder dat je even tijd voor jezelf hebt? Misschien moet je een paar afspraken schrappen. Het is belangrijk om kieskeurig te zijn. Een overvolle agenda zorgt ervoor dat je je op het einde van de dag compleet uitgeput voelt. Je kunt niet alles doen. Zorg ervoor dat je ook eens tijd voor jezelf reserveert, het zal je goed doen!

Meer productiviteit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️