Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Weg met die onnodige stress en drukte: zo doe je het weer rustig aan

Je kunt jezelf maar blijven pushen, maar als je zo doorgaat, houd je het op een gegeven moment niet meer vol. Soms is het goed om beter voor jezelf te zorgen.

Deze 6 tips kunnen je daarbij helpen.

Besef je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gezondheid

We kunnen onszelf alleen verder ontwikkelen als we er gezonde gewoontes op na houden en ons lichaam de aandacht geven die het nodig heeft. Denk aan voldoende bewegen en gezonde voeding.

Luister naar jezelf met behulp van mindfulness

Met behulp van mindfulness kun je leren om in onze 24/7-maatschappij beter naar jezelf te luisteren. Als je goed voor jezelf wilt zorgen, is luisteren naar je lichaam en geest de basis. Probeer bijvoorbeeld yoga of meditatie.

Besteed aandacht aan ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om emotionele spanning los te laten. Door diep in en uit te ademen laat je de opgekropte emoties die in je lichaam zitten, los. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich langzaam weer ontspant.

Probeer af te kicken van ‘druk zijn’

We lijken met zijn allen verslaafd aan ‘druk zijn’. We zien druk zijn als iets positiefs en scheppen er maar al te graag over op. Het creëert de illusie dat we succesvol zijn. Maar ben je echt succesvol als je gestrest en uitgeput bent door alle drukte? Doordat we te veel dingen willen doen, versplintert onze aandacht en kunnen we ons niet langer op één ding focussen.

Maak je leven niet onnodig moeilijk

Sta open voor liefde en geluk en ban de dingen uit je leven die je tegen houden. Wat heb je aan al die onnodige stress en drama in je leven? Laat de dingen los die je leven onnodig moeilijk maken. Het maakt je leven eenvoudiger én jou gelukkiger.

Verban de dingen die te veel energie zuigen

Bekijk wie of wat je te veel energie kost. Besteed niet langer tijd aan dingen die energie zuigen en waar je niets positiefs voor terug krijgt. Haal deze mensen, activiteiten of gewoontes weg uit je leven. Het zal opluchten.

Zo gevaarlijk is stress:

Als je zo veel stress hebt en een depressie blijkt te hebben. Hoe komt het dan weer goed? En zó vind je die mind/body-connectie terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️