Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 11 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Wat is micellair water nou precies en hoe gebruik je het?

Sinds een paar jaar is het niet meer weg te denken uit mening badkamerkastje: micellair water. Het werd een wereldwijde hit in beautyland. Maar wat is het eigenlijk? Is het speciaal water? Is het over priced voor gewoon water? Is het een cleanser of toch eerder een toner? 

We leggen uit wat micellair water precies is en waarom ook jij waarschijnlijk een flesje wilt aanschaffen.

Micellair water: wat ís het?

Het zit zo: micellair water kan je zien als zacht water als je het vergelijkt met ‘mineraal-zwaar hard water’. Verder zitten er kleine capsules met olie in.

Dat laatste is waar micellair water haar naam aan te danken heeft. Scheikundig worden de kleine oliecapsules namelijk ‘micellen’ genoemd.

Wie micellair water weleens heeft gezien, weet dat je geen oliecapsules ziet, het ziet er uit als normaal water. In normale omstandigheden mengen olie en water inderdaad niet, maar door de miceltechnologie blijven de microscopisch kleine oliedruppeltjes in het water hangen. Vandaar dat je er niets van ziet!

De werking van micellair water

De combinatie van olie en water maakt micellair water een geschikt reinigingsproduct omdat je op die manier en het vuil van je gezicht kan wassen met water en je gezicht tegelijkertijd kan reinigen met olie.

Het water zorgt dat het gezicht gehydrateerd blijft en de olie dat de huid gevoed blijft.

Ook lezen: Verduurzaam je badkamerrituelen met deze zero waste beautymerken

Maar, bij micellair water is het alleen wel belangrijk hóe je het product gebruikt. Dat doe je in deze 4 stappen:

1. Deel 1 van een dubbele reiniging

Voor het slapen gaan wil je altijd je gezicht wassen, zelfs als je geen make-up op hebt. Je huid komt de hele dag in contact met vuil en stof en je huid maakt zelf ook talg aan gedurende de dag.

Zie micellair water overigens niet als een vervanger voor je gezichtsreiniger, maar eerder als een toevoeging. Ga daarom altijd voor een dubbele reiniging. Gebruik micellair water eerst en daarna je reguliere reiniger.

2. Haal make-up er makkelijk af

Micellair water kan je goed gebruiken om je make-up mee af te halen, omdat het een zacht product is. Voor je ogen, gezicht of lippen bijvoobeeld!

Omdat er olie in micellair water zit, komt de make-up er goed af en voelt het zacht aan voor je huid en hoef je dus niet hard te wrijven, wat bij sommige producten wel het geval is.

3. Een zachte toner

Micellair water kan je in de ochtend prima als een toner gebruiken. Het voert namelijk de overtollige olie af en werkt goed tegen de bekende glanzende T-zone in de ochtend (en voelt zacht aan!).

4. Na een work-out

Er wordt van alles beweerd als het gaat om het wassen van je gezicht na een intensieve work-out. Smeer je wéér je dagcrème en al je andere producten op, haal je je make-up eraf of laat je het erop?

Wat je in elk geval niét wilt doen, is je gezicht te vaak wassen met ‘harde’ producten. Micellair water kan in dat geval een goed alternatief zijn om je gezicht na het trainen en douchen mee op te frissen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️