Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 28 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Mensen komen en gaan in je leven: dit betekent dat voor jou volgens deze inspirerende spreker

Soms ontmoet je iemand die je echt niet kwijt wil. Als dat dan toch gebeurt, kan dat best pijnlijk zijn. De inspirerende spreker, The Wizard Liz, legt ons uit waarom we daar niet meer mee moeten zitten.

Iedereen die in je leven komt, heeft een doel. Dat zegt The Wizard Liz. Deze inspirerende spreker heeft meer dan vier miljoen volgers op Youtube en houdt zich bezig met zelfvertrouwen, self-love en empowerment.

Ze gelooft er in dat ze heel haar leven geleid is en dat veel wonderen op haar pad gekomen zijn.

In ons leven worden we geleid: wat betekent dat?

Wat bedoelt ze precies met dat we geleid worden? In één van haar succesvolle video’s benoemt ze het op de volgende manier: “I believe troughout my whole life that I have been guided..

Ze geeft aan dat er verschillende mensen in haar leven zijn gekomen en dat er door deze mensen bepaalde  boodschappen werden verteld.

Deze mensen en levenslessen ervaart ze ook wel als wonderen die op haar pad kwamen.

Op het moment dat ze in aanraking kwam met deze mensen en situaties, dacht ze bij haar zelf dat dat wel toeval moest zijn. Nu ze meer bewust stil is gaan staan bij wat haar overkwam, zag ze in dat sommige dingen gewoon meant to be zijn.

Volgens haar wordt ze dan ook geleid naar daar waar ze heen hoort te gaan in het leven. Ze zag in dat ze meer moest vertrouwen op haar intuïtie.

Mensen hebben een doel in jou leven

Als je bepaalde mensen ontmoet, creëer je een unieke band met ze. Deze personen horen op dat moment in je leven te zijn. Het maakt niet uit of je een goede relatie met diegene had of een slechte, ze leren je iets. De persoon of situatie zorgt ervoor dat je zelf kan groeien en daar is niks mis mee.

Ook als je denkt dat het een slechte relatie was, ben je er wijzer van geworden. Je hebt bijvoorbeeld veel over jezelf  geleerd, over wat je niet wil of hoe je niet behandeld wil worden. Die ene persoon was er om je een kant van jezelf te laten zien waar je nog aan kan werken.

Mensen komen en gaan

Als een relatie eindigt, zie dan in dat deze persoon zijn of haar doel in jou leven vervuld heeft en jij jouw doel in zijn of haar leven. Volgens Liz komen en gaan mensen. Soms is een relatief kortere periode in elkaars leven zijn genoeg.

Liz gelooft er in dat je op de wereld gezet bent om te blijven leren en groeien. Om steeds bewuster te worden. Iemand die je leven in gekomen is en er ook weer uitstapt, draagt daar aan bij.

De juiste mindset om mensen te laten gaan

Als er iemand in jou leven komt of als er een bepaalde situatie is, vraag jezelf niet af waarom dit jou overkomt, maar vraag jezelf af wat dit jou leert.

Als je op deze manier leert denken, is het makkelijker voor je om mensen of situaties los te laten. Je ziet de waarde van de relatie, vriendschap, band en elk persoon in je leven in en kan dit ook weer gemakkelijker loslaten.

Laten we dus vooral niet vergeten wat de mensen jou brengen en leren in het leven, óók degene die er nu niet meer zijn voor jou.

Hoe je beter kunt luisteren naar je intuïtie (en niet naar je ego)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️