Johanan Fraanje
Johanan Fraanje Psyche 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Bijzondere ontmoeting: Janneke (23) heeft memorabele herinneringen aan een twerk workshop

Een groot gedeelte van de mensen plant de agenda helemaal vol, terwijl ze vaak pas op de dag zelf weten of ze echt zin in een afspraak of activiteit hebben. Jammer, want op deze manier gaan afspraken als een ‘moetje’ voelen en laat je geen ruimte over voor spontane avonturen, terwijl deze vaak het allerleukste zijn!

Daarom heeft Johanan Fraanje (35) de app Amigo’s opgericht, om spontane ontmoetingen en avontuur te stimuleren. Hoe dit werkt? Hij neemt ons mee in zijn avonturen en deelt verhalen van bijzondere ontmoetingen.

Johanan Fraanje zocht verbinding

“Aan mezelf en aan de mensen om me heen merkte ik al een tijdje dat dagen leuker zijn als je buiten je comfortzone stapt. Dit zette mij aan het denken, want het leven is veel interessanter en avontuurlijker als je je openstelt voor nieuwe dingen. Ik reis veel en wat veel backpackers in warme landen misschien wel herkennen, is dat er dichter bij de evenaar een open cultuur heerst.” vertelt Johanan aan BEDROCK.

“Mensen leven meer buiten en plannen agenda’s minder vol, er is meer ruimte voor spontaniteit. Om deze cultuur ook in ‘koudere’ landen te integreren, heb ik Amigos opgericht. Een app waarmee je spontane activiteiten kunt organiseren en bijwonen.

Dé plek voor bijzondere ontmoetingen en unieke ervaringen. In deze columnserie deel ik elke week in december het verhaal van een bijzondere ontmoeting van een amigo. Om te beginnen met het bijzondere verhaal van Janneke (23)”

Twijfelend naar een twerk workshop

Toen Janneke (23) twee jaar geleden van Groningen naar Utrecht verhuisde voor een masterstudie, kende ze daar nog niet zo veel mensen. Een vriendin wees haar op de app Amigos. Hoewel ze vooraf sceptisch was, bleek de eerste ervaring zo leuk dat ze een half jaar lang minimaal één activiteit per week heeft bijgewoond.

Denk aan spelletjesmiddagen, oud en nieuw feestjes, picknicks in het park, salsadansles, het bijwonen van een kampvuur inclusief live gitaarmuziek of een twerk kworkshop.

Dat laatste heeft Janneke een memorabele herinnering bezorgd. Omdat Janneke nog nooit eerder een twerk workshop had bijgewoond, ging ze met enig ongeloof en een sprankeltje hoop op pad. Eenmaal op de locatie aangekomen bleek de docent een dik half uur te laat te zijn.

Toen ze er eindelijk was, kon je niet om haar heen: de vrouw droeg een hele opvallende blauwe glitterlegging. Janneke had geen idee wat haar te wachten stond…

De groep bestond uit veertien meiden en één man van achter in de veertig. Hoe je deze workshop voor je moet zien? De les begon met een twerk-introductie: iedereen gehuld in hippe sportkleding en de glittervrouw twerkend vooraan. Er waren strikte regels, en je knieën gebruiken was valsspelen! Op een gegeven moment stond de hele groep in een rijtje, op zijn kop, met de benen in de lucht, twerkend tegen de muur aan.

Vrienden voor het leven

Er werd veel gelachen en onderling gekletst, en uiteindelijk werd de workshop afgesloten met een choreografie op Anaconda. Het was een succes! Na de les ging Janneke’s vriendin naar huis, maar de rest van de groep ging uiteten en drankjes doen. Na enige twijfel besloot Janneke met de groep mee te gaan.

En dat is maar goed ook, want tijdens de wandeling naar het restaurant raakte ze aan de praat met een jonge vrouw die nog altijd haar beste vriendin is! Samen zijn ze nog vele activiteiten afgegaan, hebben ze een Amigos-vriendengroepje ontwikkeld en via deze vriendin heeft ze ook haar huidige vriend ontmoet. Wie had dat gedacht toen ze twijfelend ging twerken!

Johanan Fraanje (35) is oprichter van Dutch Concepts en CEO van social app Amigos, bedacht met als doel om van elke situatie iets gezelligs te maken door de drempel om spontaan een praatje te maken of te joinen weg te nemen. In deze columnserie beschrijft hij de leukste, bijzondere en soms een beetje gekke ontmoetingen via de app.

https://www.bedrock.nl/wereldwijde-zoektocht-geluk/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️