Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 3 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Manifesteren van geld: hoe werkt dat (en werk het überhaupt?)

We hebben er al vaak over geschreven: manifesteren is een geweldige manier om je doelen te bereiken. Het begrip ‘manifesteren’ is gebaseerd op de Wet van Aantrekkingskracht. Wetenschappers beamen dat het universum bestaat uit trillingen, ook wel frequenties genoemd. Dit is natuurkundig meetbaar, geen hokus pokus dus. Maar hoe ver kun je die theorie eigenlijk doortrekken? Bestaat er bijvoorbeeld zoiets als het manifesteren van geld?

Ben jij nog niet bekend met de theorie rond manifesteren? We leiden je even in. Omdat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken werkt dat ook zo met gelijksoortige gedachten, emoties en woorden die in de kern net als alle andere dingen, trillingen zijn. Dus: wat jij uitzendt, trek je aan.

Manifesteren betekent dan ook: het aantrekken van mensen en situaties waar jouw gedachten en emoties naar uitgaan. De fysieke realiteit van jouw leven reflecteert nauwkeurig jouw innerlijke wereld. Dat betekent dat wat zich in jouw leven heeft gemanifesteerd, jij zelf – bewust of onbewust – hebt aangetrokken.

Goede voornemens die de planeet een stukje groener maken

Manifesteren en doelen

Met deze theorie in het achterhoofd kun je manifesteren inzetten om je doelen te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met elke dag een intentie te zetten. Maak er een ritueel van om elke dag te beginnen met het hardop uitspreken en/of opschrijven van de intentie die je voor die dag hebt. Wat wil je deze dag bereiken? Hoe wil je dat doen?

https://www.bedrock.nl/valkuil-goede-voornemens/

Heb je het uitgesproken of opgeschreven, probeer dan alvast letterlijk te voelen hoe je je voelt als het is gelukt. Zo versterk je de trilling die je uitstraalt. Vertrouw erop dat het universum je erbij zal helpen om jouw intentie voor die dag te manifesteren. En onthoud: hoe visueler jij voor je ziet wat jij wilt manifesteren, hoe beter het werkt.

Zo houd je qua trillingen die je uitzendt, de juiste focus. Maak daarom bijvoorbeeld een vision board. Dit is uiteraard vooral iets voor het manifesteren van dingen in de toekomst.

Manifesteren van geld

Maar hoe manifesteer je nou geld? Ook dat is makkelijker dan je denkt. Het sleutelwoord is hier de juiste mindset, waarbij het belangrijk is om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Alles begint bij een duidelijke intentie, bijvoorbeeld ‘ik heb mijn salaris verdubbeld aan het einde van dit jaar’. Hoe duidelijker de intentie, hoe eerder het naar je toekomt. Geloof ook dat jij het waard bent om dat geld te hebben wat je wil hebben.

Je krijgt in het leven alleen wat je gelooft dat je waard bent, dus hoe meer jij in jezelf gelooft, hoe meer je zal toekomen. Onbewust en bewust gaat deze intentie jouw beslissingen kleuren. Door te geloven dat je het waard bent om veel geld te verdienen, ga je bijvoorbeeld sterker in je schoenen staan tijdens salarisonderhandelingen.

Manifesteren met magische maankracht: zo doe je dat

Of ga je een hoger tarief durven vragen als freelancer. Even goed zou je intentie erin kunnen bestaan dat je tegen eind 2022 een bepaald bedrag gespaard hebt. Als je die intentie dagelijks manifesteert, zul je minder geneigd zijn om geld uit te geven aan onnodige spullen. Zie je?

Manifesteren van geld is natuurlijk veel meer dan wij hier kort kunnen uitleggen (er zijn honderden boeken over geschreven, dat is niet voor niets). Wil je je er meer in verdiepen? Probeer dan het boek The Power Of Now van Eckhart Tolle of You’re A Badass At Making Money van Jen Sincero.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️