Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 30 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Wil je manifesteren? Schrijven is een krachtige manier om dit te doen

Manifesteren wordt steeds vaker genoemd als krachtige tool om doelen te realiseren. Het is geen magische manier om dingen voor elkaar te krijgen, bij manifesteren neem je zelf de touwtjes in handen door alle voorwaarden die bij jouw doelen passen, zo goed mogelijk te maken. Je visualiseert wat je wenst en ontdekt zo welke stappen er nodig zijn om jouw droomleven te bereiken.

Niet iedereen vindt dat even makkelijk. Jezelf voorstellen of inbeelden dat er iets naar je toekomt, dat je het al ervaart en voelt. Heb jij dit ook? Dan is schrijven een mooie tool om te starten met manifesteren. Want als iets zwart-op-wit staat, is het opeens realiteit, je kunt er niet meer omheen. De woorden op papier maken doelen tastbaar.

Zes tips om te manifesteren door schrijven

Schrijven stuurt je brein, het is niet zomaar dat je dingen beter onthoudt als je ze opschrijft. Denk maar aan al die tentamens die je ooit hebt moeten maken. Veel studenten hadden baat bij het opschrijven van de leerstof, omdat het dan beter blijft hangen.

Dit komt omdat jouw brein dagelijks zoveel informatie moet verwerken, er is geen plek voor alle dingen die door het hoofd spoken. Door middel van schrijven programmeer je een gedachten eigenlijk in het hoofd en dit maakt de kracht om te manifesteren nóg groter.

1. Het beste tijdstip om jouw journal erbij te pakken, is ‘s ochtends. Vroeg op de morgen, wanneer je brein nog fris is en je weinig prikkels hebt ervaren. Het is niet zomaar dat veel mensen baat hebben bij een zogenaamde Miracle Morning, waarbij je om 5 uur uit de veren gaat.

Waarom vroeg uit de veren? Dit is de Miracle Morning routine van Annemarie

2. Schrijf met de hand, dit zorgt ervoor dat je beide hersenhelften gebruikt waardoor je dus je creativiteit en geheugen stimuleert. De dingen die je opschrijft sla je beter op.

3. Het maakt wel degelijk uit wát je schrijft, jouw gedachten die je op papier zet, omschrijven waar je naar toe wilt. ‘Ik kan het niet’ en ‘het lukt mij niet’ zijn funest om het manifesteren te laten slagen. Zorg ervoor dat je je richt op het resultaat in plaats van het verlangen. Stel je wil een nieuw baan dan schrijf je op: ik ben brand director in plaats van ik wil brand director worden.

4. Natuurlijk mag je best opschrijven wat je onzekerheden en struggles zijn, maar doe dit op een ander moment. Freewriting is een mooie manier om te ontdekken wat er zich in jouw onderbewuste afspeelt.

Je schrijft puur en alleen voor jezelf, tien minuten aan een stuk, zonder te stoppen. Je gaat door, ook al weet je niks meer te schrijven. Zo ontdek je wat je tegenhoudt om groots te dromen en doelen te realiseren.

5. Beschrijf de nieuw versie van jezelf, wie wil je zijn? Wat wil je loslaten? Hoe zou het zijn om een superheld-versie van jezelf te zijn? Hoe zou je je voelen? Deze manier van schrijven helpt je om angsten en onzekerheden te overwinnen.

6. Last but not least: schrijf een brief aan het universum om te bedanken voor doelen en wensen die in vervulling zijn gegaan. Dankbaarheid verhoogt je energetische trilling en hiermee jouw aantrekkingskracht. Steeds als je denkt; hé, dit wilde ik zo graag en nu heb ik het, is het belangrijk om hier dankbaarheid voor te tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️