Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Liefde & Seks 24 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Luna (29) bezoekt een tantra coach op Bali: ‘Dit wil ik vaker voelen’

Tijdens een trip naar Indonesië, bezoeken Luna (29) en Merlijn (33) een tantra coach. In totaal boekt het stel vier sessies bij de coach. Aan BEDROCK vertelt Luna over deze intieme, maar transformerende ervaring.

“Twee jaar geleden verbleef ik tijdelijk in Portugal. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra. Ik ontmoette namelijk een tantra masseur en werd nieuwsgierig. Deze man gaf mij gelijk een heel veilig gevoel en ik boekte meteen een sessie bij hem.

Tijdens deze massage gebeurde er iets heel bijzonders. Het leek wel alsof mijn hele lichaam onder stroom kwam te staan. Mijn masseur legde uit dat ik mijn Kundalini-energie had gevoeld. Sinds die massage, ben ik erg geïnteresseerd in Tantra. Ik googelde me suf, en las een aantal inspirerende boeken. Dit wil ik vaker voelen, dacht ik.”

Naar een tantra coach op Bali

“Sinds mijn dertiende heb ik een knipperlichtrelatie met Merlijn (33). Hij is mijn maatje, mijn beste vriend en ik kan mij geen leven voorstellen zonder hem. Er was echter één probleem: ik voelde me seksueel niet erg aangetrokken tot hem. Dit was een groot thema binnen onze relatie. Het is zelfs de reden waardoor wij een aantal keren uit elkaar zijn gegaan. Toch kwamen we telkens weer samen. We konden simpelweg niet zonder elkaar.

Merlijn zag mijn enthousiasme voor tantra en er werd ook nieuwsgierig. Tijdens een trip naar Bali besloten we een tantra coach te bezoeken. Midden tussen de rijstvelden in Ubud troffen we Shiva Rajaya. ‘Welcome in my temple’ was het eerste wat hij zei toen wij onze scooter parkeerde. Aan de muren hingen tekeningen van goden en godinnen. Aan het plafond hingen allerlei doeken, en op de grond lagen een paar zitzakken.

Mannelijke en vrouwelijke energie

Merlijn en ik kregen een gemberthee, en namen plaats op de zitzakken. In het kort vertelden we wat het ‘probleem’ was. Ik legde uit dat ik de masculine energy miste in mijn partner. In tantra draait alles namelijk om vrouwelijke en mannelijke energie. Zoals Yin en Yang uit een perfecte balans bestaat, zo draait het in tantra om het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

Zowel mannen als vrouwen bezitten deze feminine en masculine energy, maar is vaak één energie waar iemand zich prettiger bij voelt. Wanneer je intiem bent met iemand, komt heel goed naar voren aan welke energie jij de voorkeur geeft. Iemand met vrouwelijke energie wil zichzelf overgeven en verzorgen.

Iemand met mannelijke energie wil graag domineren en controle hebben. In onze relatie was deze verhouding zoek. Ik vond dat Merlijn geen controle nam en hij voelde zich door mij niet gewaardeerd als man aangezien ik hem vaak afwees.

Eerste en tweede tantra sessie

Tijdens de eerste sessie stond veiligheid centraal. Om in mijn vrouwelijke energie te komen, moest ik mij allereerst veilig voelen bij Merlijn. Samen met Shiva zijn we de jungle in gegaan. Op blote voeten zijn we afgedaald naar een rivier waar we na een korte meditatie begonnen met een oefening.

Ik moest op mijn rug in de rivier gaan liggen, terwijl Merlijn mijn hoofd vasthield. Het enige wat ik moest doen was mezelf overgeven aan zijn handen. Daarna draaiden de rollen om en moest ik Merlijns hoofd vasthouden. Hier was een gevoel van veiligheid en vertrouwen voor nodig.

Na deze oefening hebben we elkaar ingesmeerd met witte klei om ons energetisch lichaam te reinigen. Later zijn we samen naar een waterval gegaan om de klei af te spoelen. Tijdens deze rituelen voelde ik direct een diepere verbinding met Merlijn.

Over de tweede sessie kan ik niet veel vertellen. Dit was namelijk een privé sessie tussen Merlijn en de tantra coach. We zijn wederom samen de jungle in gegaan, om de mannelijke oerinstincten van Merlijn op te wekken. Ook zijn ze dieper ingegaan op onze persoonlijke problemen. Merlijn mocht niets met mij hierover delen. Dit was, zoals Shiva het noemde, een brotherhood session.

Derde sessie

Tijdens de derde sessie leerde Shiva ons hoe wij bij elkaar konden ‘intunen’. We moesten bijvoorbeeld tegenover elkaar zitten en onze linkerhand op elkaars hart leggen. Onder begeleiding van muziek moesten we elkaar in de ogen kijken.

Ook speelden we met het idee van deze mannelijke en vrouwelijke energie. We moesten bijvoorbeeld samen dansen. Eerst had Merlijn de dominante rol en moest hij leiden. Daarna was ik de leider en moest Merlijn mij leren volgen. Tot slot gaf Shiva veel theoretische kennis en leerde ons bepaalde mantra’s. Ook gaf hij huiswerk mee, wat bestond uit bepaalde oefeningen en het samen zingen van deze mantra’s in de ochtend.

Vierde sessie

De laatste dag was erg intiem. Tijdens het eerste deel van de sessie lag de focus op mij. Ik kwam er namelijk achter dat ik vaak geen connectie met Merlijn voelde, omdat ik geen connectie had met mijn eigen lichaam. Ik kan namelijk heel veel dingen overdenken en analyseren, maar daardoor ben ik het contact met mijn lichaam soms kwijt. Ik leerde ademhalingsoefeningen waardoor ik dieper in contact stond met mijn lichaam.

Bij het tweede deel van de sessie lag de focus op Merlijn. Met onze kleren aan leerde Shiva ons bepaalde houdingen. Hij toonde Merlijn hoe hij met subtiele aanrakingen meer controle kon nemen over mijn lichaam. We sloten de sessie af met een gemberthee en reflecteerden over de sessies. Ik ben heel blij dat we deze sessies hebben afgemaakt. Het was mega intiem, doodeng, maar ik ben zo blij dat we dit hebben gedaan. Binnen één week zijn niet alle problemen opgelost, maar we hebben wel inzicht gekregen in hoe we het kunnen oplossen.”

Wat kundalini yoga ons leert over onze kritische stem (en iedereen heeft ‘m)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️