Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom luidruchtige seks beter is

Maak jij veel lawaai tijdens seks? Als dat zo is, kan dat betekenen dat je meer plezier ervaart!⁠ ⁠Dit gezegd hebbende, hoef je luidruchtige seks niet te forceren als je daar geen zin in hebt. Als je van nature een stille genieter bent, is het onnatuurlijk en fake om opeens te kreunen en schreeuwen.

Toch zijn er voordelen die je kunt ervaren bij luidruchtige seks.

De voordelen van luidruchtige seks

Hier en daar een gil of kreun, kan dus goed voor jullie seksleven zijn.

Het ontspant de vaginale spieren

De spieren van jouw stembanden zijn direct verbonden met die van jouw bekkenbodem. Het ontspannen van de kaakspieren (in plaats van aanspannen) kan dus fysiek voor meer ontspanning down there zorgen.

Betere bloedtoevoer naar de edele delen

Als je schreeuwt of kreunt, komt er meer zuurstof het lichaam binnen en dit verbetert de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen, wat nodig is voor opwinding.

Het windt jouw partner op

Tijdens de seks is het fijn om te weten dat de ander geniet door jou toedoen. En door sexy geluiden te maken tijdens het vrijen, is dit natuurlijk zo klaar als een klontje.

Je hoeft je dus echt niet te schamen voor luidruchtige seks, schaamte belemmert je om volledig uiting te geven aan seksualiteit. Toch zijn er uitzonderingen.

Wanneer luidruchtige seks een probleem wordt

Geluiden maken tijdens de seks is fijn, mits jullie er niemand anders mee lastigvallen. Want het genot dat jullie samen beleven, is een intieme aangelegenheid. Het is niet de bedoeling dat mensen, die op dat moment ergens anders mee bezig zijn, last ervaren van jullie sekspartij. Sterker nog: seksgeluiden voelen voor iemand anders zelfs ongemakkelijk. Zeker als je de slaap probeert te vatten, wil je niet gestoord worden door ketsende buren.

Terugkerende luidruchtige seks kan gezien worden als ‘antisociaal gedrag’ en in het Engelse Sunderland kreeg een vrouw zelfs celstraf omdat ze haar mond niet kon houden tijdens de daad. Deze celstraf van maar liefst twaalf jaar was niet mals!

Nepkreunen is niet sexy

Hoewel kreunen meestal een teken is dat er genoten wordt, is dat niet altijd het geval. Uit onderzoek blijkt dat mensen regelmatig nep kreunen om sexy over te komen, om de ander sneller te laten komen of gewoon omdat ze verveeld zijn.

Noa (28) heeft vaginisme: ‘Ik heb geleerd om mezelf volledig te accepteren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️