Kim van der Blom
Kim van der Blom Horoscopen 27 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Luchttekens in de astrologie: kom meer te weten over Tweeling, Weegschaal en Waterman

Veel mensen verdiepen zich in astrologie en willen alles leren over hun sterrenbeeld. Je hebt misschien wel eens gehoord over de vier elementen waaronder de sterrenbeelden ingedeeld kunnen worden. Dit zijn de elementen: water, vuur, aarde en lucht. Deze elementen vertellen meer over hoe jij in het leven staat. Vandaag verdiepen we ons in de luchttekens: Tweeling, Weegschaal en Waterman.

De een gelooft er niet in, voor de ander is het een must-know in de zoektocht naar meer wijsheid over jezelf. Astrologie is enorm veelzijdig en kan op verschillende situaties worden toegepast.

Waar herken je luchttekens aan?

Luchttekens hebben de neiging om emoties op te kroppen. Je probeert zo neutraal mogelijk te blijven en baseert alles op argumenten en feiten. Je houdt dan ook van praten, behalve over je gevoel. Luchttekens zijn sociaal ingesteld, je kunt ze ook wel geboren netwerkers noemen.

Wel bekijken ze alles objectief, waardoor je soms moeilijk hoogte kunt krijgen van een luchtteken. Onnodig want ze zijn eerlijk en oprecht, al moet je moeite doen om echt bij de kern te komen. Willen ze zich openstellen, dan moet je het vertrouwen winnen en daar kan tijd overheen gaan.

Wat zijn luchttekens?

Tweeling (21 mei tot 20 juni)

De Tweeling wordt geregeerd door de planeet Mercurius, de planeet van communicatie, geen wonder dat ze altijd zo veel met mensen praten. Ze staan er ook om bekend dat ze veel feitjes weten, die ze dan ook graag met je willen delen. Daarnaast willen ze je aan het lachen maken.

Tweelingen zijn soms onvoorspelbaar, ze hebben twee gezichten.  De mood van een tweeling kan ineens omslaan van vrolijk en enthousiast naar down en pessimistisch.

Laten we vooral op het positieve focussen. Het zijn multitaskers, creatieve denkers en Tweelingen kunnen gemakkelijk problemen oplossen. Ze zijn goed in het begrijpen van situaties, wat hun helpt bij het maken van keuzes.

Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

De Weegschaal wordt geregeerd door de planeet Venus, de planeet van liefde en schoonheid, ze zien er dan ook graag goed uit. Ze hebben veel charme en vinden het belangrijk dat ze er mooi uitzien.

Het is het sterrenbeeld van relaties en Weegschalen kunnen dan ook makkelijk flirten met mensen. Je kan dan ook niet anders dan verliefd op ze worden. Misschien ben je wel eens verliefd geworden op iemand die een Weegschaal bleek te zijn.

Dit sterrenbeeld zoekt balans in het leven, de naam Weegschaal zegt het al. Het zijn geboren leiders en ze zijn goed in het kalmeren van mensen.

Waterman (20 januari tot 19 februari)

Bij dit sterrenbeeld denk je misschien dat het een waterteken is vanwege de naam, maar het valt toch echt onder het element lucht. De Waterman wordt geregeerd door niet één, maar twee planeten. Namelijk Uranus, de planeet van onberekenbare veranderingen en revolutie, en Saturnus, de planeet van autoriteit en langlopende tradities.

Dit sterrenbeeld is gefocust op hun vrijheid en ze vinden het belangrijk dat ze origineel blijven. Ze zijn dan ook nooit bang om anders te zijn en kunnen soms wat koppig zijn. Het kan zijn dat een Waterman het je een keer oncomfortabel heeft gemaakt, hier staan ze onder andere ook om bekend. Ze willen mensen met hun vragen aan het denken zetten.

Bij alle keuzes die ze maken denken ze aan het grotere plaatje. Ze dromen groot en zijn dan ook het liefst betrokken bij grotere gebeurtenissen.

Dit mogen luchttekens (Tweelingen, Weegschaal en Waterman) in 2023 verwachten

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️