Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 2 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Met deze lieve gebaren ga je weer terug naar de wittebroodsweken-fase van je relatie

De sleur. Voor eenieder die in een lange relatie heeft gezeten of zit, een bekend fenomeen. In het begin zit je op een knalroze wolk, zie je je lief als een partner in crime en wil je 24/7 met diegene doorbrengen. Dit gaat nooit veranderen, want jullie zijn zó intens voor elkaar gemaakt. Think again.

Elk stel (ja, sorry, echt waar) krijgt op een gegeven moment te maken met een sleur. Bij sommigen komt het al na een paar jaar, bij anderen na tien jaar. Maar het gaat er komen. Dat hoef je niet per se als iets negatiefs te beschouwen.

Want het is gewoon een gedeelte van een liefdesrelatie dat er een beetje bij hoort. En als je er wat moeite voor doet is het ook zo weer voorbij en kun je zelfs weer die prille verliefde gevoelens voor de ander terug vinden.

Of het gaat mis. Maar daar gaan we nu even niet vanuit. Positive vibes enzo.

Lieve gebaren in een relatie

Daarom, een paar handige en kleine gestes om het vlammetje weer aan te wakkeren.

Luister

Laat zien dat je naar hem of haar luistert. Niet door aandachtig te kijken als ze aan het praten zijn (dat mag natuurlijk ook), maar door op een later tijdstip het kenbaar te maken.

Ook interessant: Aandachtig luisteren werkt vaak beter dan ongewenst advies geven

Praat je vriendin altijd over dat ene restaurant waar ze ooit met haar ouders is geweest en haar zo is bijgebleven? Verras haar door daar een tafeltje te reserveren. Het zijn dit soort kleine dingen die een grote impact hebben.

Favoriete snacks

A way to a (wo)man’s heart is via the stomach. Klopt helemaal. Verras je lief door zijn of haar favoriete snacks in huis te halen. Als jullie een beetje verveeld op de bank zitten, tover je de lekkernijen tevoorschijn.

Tadaaa, Tony Chocolonely karamel zeezout always does the trick. Het gaat erom dat ze het niet hoeven te vragen, maar dat je het helemaal zelf hebt bedacht.

Liefdesbrieven

Stuur je geliefde af en toe een liefdesbriefje, of laat er eentje achter in zijn of haar jas. Die zijn toch een stuk leuker om te ontvangen, dan een appje met ‘hvj’.

Gezellig maken

Als je samenwoont kun je nog makkelijker met kleine dingen de ander heel erg blij maken. Weet je dat je vriendin een drukke dag op werk heeft gehad?

Dit vind je vast ook leuk: Heeft liefde een tijdlijn? (wanneer hoor je te weten of je van iemand houdt)

Koop dan haar favoriete bloemen, of doe een huishoudelijke taak die zij normaal doet voordat ze thuiskomt. Steek wat kaarsen aan, zet haar favoriete muziek op en er verschijnt gegarandeerd een glimlach op haar gezicht.

Aanraken

Eigenlijk heel erg simpel en logisch, maar we vinden het fijn om aangeraakt te worden. En dan bedoelen we niet een high five in de gang, of een tik op de kont.

Maar een grote onverwachte knuffel. Of geef een kleine rug-massage als jullie samen op de bank zitten.

Zet de tv uit

Na een lange werkdag wil je het liefst op de bank neerploffen en apathisch voor je uit staren, naar een tv-scherm. Zet abrupt de televisie uit (niet tijdens een favoriete show, dat wordt waarschijnlijk niet gewaardeerd) en zeg dat je benieuwd bent naar zijn of haar dag.

Must read: Een digital detox: dat is nogal wat voor een social media junk

Hier zit wel enig risico aan verbonden als je dit normaliter nooit doet. Het kan zijn dat de ander schrikt omdat je dit opeens wil doen en denkt dat je iets ergs gaat vertellen. Wees dus voorzichtig in hoe je het brengt. En als die onzekerheid voorbij is, is het heerlijk om een goed gesprek te hebben.

Change of scenery

Verras de ander met een weekend, of nachtje, weg. Je hoeft niet meteen naar een exotisch oord. Een fijn hotel in je eigen stad is vaak al genoeg.

Heerlijk om als toerist in eigen land rond te dwalen, koffietjes te drinken, musea te bezoeken en daarna in een romantisch hotel te overnachten.

Complimenteer

Geef een oprecht compliment. Dit werkt vooral goed als de ander zijn of haar best heeft gedaan om er bijvoorbeeld leuk uit te zien.

Als je een tijdje bij elkaar bent, is het makkelijk om de moeite van de ander voor lief te nemen. Een ‘wat zie je er mooi uit vanavond, schat’ doet al wonderen.

Moedig aan

Het is alleen maar goed om eigen interesses te hebben. Terwijl de een graag op zangles de longen uit zijn lijf zingt, gaat de ander liever in het weekend een balletje trappen met vrienden.

Moedig je partner aan om zijn of haar hobby uit te voeren. Sta dus een keertje onverwachts aan de zijlijn om te juichen als hij een goal scoort, of ga haar bewonderen tijdens een zanguitvoering. Zo heeft de ander het gevoel echt gezien te worden.

Succes!

Meer over relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️