Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De levensenergie in ons lichaam bepaalt hoe wij ons voelen

Door het hele lichaam stroomt energie. Soms kan je je zelfs zo gelukkig voelen dat je deze golf van geluk in het hele lichaam voelt. De energie in ons lichaam bepaalt hoe wij ons voelen en dit is hoe dat werkt.

Op deze manier beïnvloedt de staat van onze levensenergie ons welzijn volgens Jan Bommerez, auteur van diverse boeken en ervaringsdeskundige op het gebied van loslaten.

Levensenergie stroomt door je lichaam

Als je voelt dat je echt aan het leven bent, leef je in een staat van vreugdevolle, spontane energie. Je voelt je gelukkig en blij.

Daarentegen kun je je ook diep ongelukkig voelen en depressief. Dat gebeurt er als de spontane energie in je lichaam wordt ingeperkt. Van de vrijheid, vreugde en vrede die je voelde ‘glijd’ je naar een lagere gevoelsstaat en gezondheidsstaat.

De staat van je levensenergie

Hoe vrij de energie door ons lichaam kan stromen, bepaalt dus hoe we ons zowel fysiek als mentaal voelen. Hoe vrijer de energie, hoe beter wij ons voelen.

In je lichaam kunnen blokkades zitten die de vrijheid van je levensenergie beperken. Deze blokkades kun je ook weer opheffen. Van een staat van spanning en stress kun je dus weer gaan naar een staat van rust en ontspanning. Daarbij speelt loslaten een rol.

Wat levensenergie met ons lichaam doet

Energie hoort vrij te stromen, dan krijgen alle organen en weefsel voldoende energie. Als dit goed werkt, dan kun je zelf energie ontladen in de vorm van bijvoorbeeld lachen, huilen, praten, kussen, omarmen en dansen als je teveel energie hebt.

De energie kan zich ook terugtrekken in je lijf, dat gebeurt er als je de energie niet kunt ontladen. Toch wil je lichaam deze energie kwijt. Dat kan spontaan gebeuren, maar het kan ook jarenlang blijven vastzitten.

Als de energie spontaan ontladen wordt, begin je bijvoorbeeld plotseling te huilen. Als de energie voor langer vast zit, uit dit zich op andere manieren. Denk aan hoesten, slijmvorming, huiduitslag, ziekteverschijnselen of woede uitbarstingen.

De staat van je levensenergie bepaalt dus hoe je je fysiek en mentaal voelt. Hoe vrijer de energie, hoe lekkerder je in je vel zit.

Energie blokkades vrij maken

Vooral de oosterse geneeskunde heeft diverse methode om energie weer te deblokkeren. Vrijwel alle methoden werken met het vrijmaken van meridianen. Of je het nu hebt over acupunctuur of Zen Shiatsu, werken met drukpunten zorgt er letterlijk en figuurlijk voor dat je lekkerder in je vel zit.

Dit is waarom onbewuste overtuigingen je ervan weerhouden om te blijven groeien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️