Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 17 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Een pleidooi om je leven eigenhandig te romantiseren (als mindfulness)

Aan het roer staan van je eigen leven en jezelf als hoofdrolspeler zien van jou leven, dat is misschien wel een van de meest krachtige dingen die je kan doen. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Het leven gaat snel en als je niet af en toe stopt en om je heen kijkt, zou je het zomaar kunnen missen. Neem daarom de touwtjes wat vaker in eigen handen en maak je leven eigenhandig romantischer.

Hoe? We delen hoe je jouw eigen leven kan romantiseren en waarom dat eigenlijk een broodnodige manier van mindfulness is.

Je leven romantiseren

“Life moves pretty fast, and if you don’t stop and look around once in a while you could miss it” is een quote van de hoofdrolspeler van de komedie comedy Ferris Bueller’s Day Off uit 1986. Een rake zin.

Het komt neer op een vorm van mindfulness dat weer zijn oorsprong vind in het boeddhisme. Ook heeft het iets weg van de de Deense traditie Hygge en de positieve psychologie.

Op TikTok gaat deze video viral met de #romanticizeyourlife met ruim 780 (!) miljoen views. En niet zonder reden. De video en vooral boodschap resoneert met veel mensen.

Hoe beoefen je zelfliefde? 4 tips om meer liefde voor jezelf te creëren

Namelijk de boodschap om goed voor jezelf te zorgen en je leven letterlijk romantischer maken voor jezelf. In een druk leven waarin we vaak van hot naar her rennen, kan het soms voelen alsof wordt geleefd in plaats van zélf te leven.

Simpele manieren

Deze video is een mooie boodschap met hoe je op een simpele manier je leven wat rooskleuriger kan maken. Je moet immers zelf de slingers ophangen.

Van mooie bloemen of planten kopen voor in huis, luisteren naar je favoriete muziek, heerlijk voor jezelf koken en kunnen lachen als je (wéér) door een regenbui fietst.

Of wat dacht je van stukjes fruit aardbeien in hartjesvormen snijden, affirmaties opschrijven en wierook opbranden? It’s all for you, baby. 

Een vorm van mindfulness

Bij mindfulness denken veel mensen aan je gedachten ‘uitzetten’ en stil zitten. Maar mindfulness gaat vooral om je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt zonder daar meteen een oordeel over te hebben.

Zo kun je twijfel ombuigen naar zelfliefde (volgens Alex Elle)

Aandacht schenken aan de dingen die je ziet of ruikt bijvoorbeeld. Ondermeer dit onderzoek wees uit dat het beoefenen van mindfulness voor allerlei mentale gezondheidsvoordelen zorgt, zoals minder stress, depressie, frustratie en angst.

Inspiratie

Vind je het nog onwennig om dit toe te passen in je eigen leven? Begrijpelijk. Kijk dan naar welke dingen je eigenlijk al elke dag doet, die je kan ombuigen naar een meer mindful handeling.

5 dingen die gebeuren als je meer zelfliefde gaat ontwikkelen

Een wandeling door je buurt, je lichaam insmeren met een heerlijke, natuurlijke body lotion, je telefoon een paar uur per dag uitzetten of bewust zijn van de warme stralen tijdens de douchebeurt. Zo simpel kan het zijn.

Het romantiseren van je leven gaat misschien dus vooral om dankbaar zijn voor wat je hebt in je leven en daar soms extra goed bij stilstaan.

Het is makkelijk om dingen voor lief te nemen in het leven. Door af en toe stil te staan bij waar je bent in je leven, welke dingen je doet en hoe, kun je daar een op deze manier een mooie mindful oefening van maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️