Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je als het kouder wordt nog steeds veel water wil drinken

Nu het weer kouder wordt, laten we onze flesjes water sneller thuis staan. Dit is waarom het goed zou zijn als je jouw waterfles nog steeds vaak vult.

Water. We kunnen geen dag zonder. Ondanks we weten hoe belangrijk het is om vocht binnen te krijgen, staan we er vaak niet bij stil of we eigenlijk wel genoeg drinken op een dag.

Waarom je in de winter ook genoeg water wil drinken

Het weer heeft ook invloed op hoeveel we drinken. Denk aan de hete zomerdagen waarop je je flesje water maar bleef vullen.

Genoeg water drinken is niet alleen een goed idee in de zomer, maar in elk seizoen. Om dat idee weer op te frissen, zijn hier redenen volgens vitaliteitsexpert Suzanne Aslander waarom voldoende water drinken zo goed voor ons is.

Voor alle lichaamsprocessen is water belangrijk

Je lichaam heeft water nodig om alle vitale voedingsstoffen door je lichaam te vervoeren. Dat verloopt het efficiëntste als je je vochtgehalte op peil houdt.

Al je zintuiglijke organen, zoals je oren, ogen en neus, functioneren beter met voldoende water. Het geeft je stofwisseling een boost en het zorgt er ook voor dat je hart beter werkt. Ook stimuleert het je spijsvertering.

Je immuunsysteem werkt beter

Water hydrateert je lichaam waardoor je immuunsysteem beter werkt. Dat zorgt er onder andere voor dat je minder snel verkouden wordt.

Je slaapt beter

Door voldoende water te drinken, slaap je beter. Ook krijg je er meer energie van overdag.

Water drinken helpt bij afvallen

Water zorgt ervoor dat je je sneller verzadigt voelt en daardoor kan het je helpen als je wil afvallen. Het vermindert je hongergevoel.

Water drinken voorkomt allerlei kwaaltjes en ziektes

Het is goed voor je gewrichten en je kraakbeen en voorkomt blaasontsteking en nierstenen. Het vermindert hoofdpijn. Het risico op bepaalde ziekten krijgen, kan ook verminderen door voldoende water te drinken. Het voorkomt vermoeidheid en geeft je weer een energieboost.

Je huid en haren worden er mooier van

Vooral voor een droge huid is de hydraterende werking van water goed. Het kan ook vlekjes verminderen.

Water zorgt ervoor dat je haar de benodigde voedingsstoffen krijgt voor een prachtige glans en zacht haar.

Er zitten dus heel veel voordelen aan water drinken. Om er een fruitig smaakje aan te geven, kun je er ook fruit aan toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld water met ananas, aardbeien of bessen.

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je geen water zou drinken

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️