Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Persoonlijke verhalen 11 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Livia: ‘Ik leef mijn droom sinds ik mijn oude leven achter me heb gelaten’

“Ik word wakker met het gevoel op vakantie te zijn, maar dat ben ik niet. Ik ben thuis. De droom om eindeloze zomers te kunnen ervaren is mijn waarheid geworden. Ik leef mijn droom! Hoe harder anderen riepen dat dit niet realistisch was, hoe meer ik erachter wilde komen hoe het wel kon”, deelt Livia met BEDROCK.

“Alles in mij riep om nieuwe keuzes. Ik had vrijheid en ruimte nodig om expressie te kunnen geven aan mijn binnenwereld. Bonaire werd voor mij de plek om dat te kunnen doen, mijn nieuwe thuis.

Wonen op een Caribisch eiland

Nadat ik had besloten om op een Caribisch eiland te gaan wonen, gingen er deuren voor mij open. Dat ik nog niet wist hoe dat nieuwe leven eruit zou gaan zien, vond ik zowel fijn als heel spannend.

Het gaandeweg ontdekken, het gewoon gaan doen en zien in het moment wat wel of niet zou werken, gaf me vrijheid. Dat was waar ik naar verlangde. Een ongeschreven boek lag er voor me. Ik had nog geen idee dat er letterlijk zaadjes werden geplant om mijn eigen boek te schrijven.

Aanwezig zijn in het moment

Bonaire is voor mij de plek voor verlangzaming, vertraging en in het moment aanwezig zijn. Wat er vandaag niet gebeurt, dat komt morgen wel of volgende week. Het was een verademing voor mijn systeem, al was het ook wennen dat iets niet met een uur geregeld kan zijn zoals in Nederland.

Mijn levensgeluk werd weer prioriteit in plaats van het zoveel mogelijk te werken en erbij te horen door het continu heel druk te hebben. De verbinding met mezelf kwam weer centraal te staan.

Dit eiland gaf me de mogelijkheid om te zijn wie ik ben, om te zeggen wat ik wil zeggen. Ik leerde dat ik heel graag op een andere manier wilde leven en vond hier mijn plek om dat te kunnen doen.

Het was alsof anderen er nog niet in geloofden, door wanneer ik terugkwam naar Nederland te vragen of ik niet eens genoeg had van de warmte. Nu ik hier inmiddels ruim vier jaar ben, zijn die vragen wel gestopt.

Ik leef mijn droom

Ik heb mijn eigen bedrijf, Travel Inside Healing, waar ik anderen dagelijks begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en onlangs heb ik mijn eerste boek uitgebracht: “Woorden voor jou, woorden voor mij”.

Dat mijn teksten nu de wereld in zijn en ik regelmatig de tranen in de ogen zie wanneer iemand mijn boek openslaat, blijft bijzonder. Hoe ik mijn eigen woorden heb kunnen vinden en die nu ook betekenis mogen hebben voor een ander, is nog een droom die is uitgekomen.

De beslissing om mijn oude leven deels achter me te laten was een grote keuze, maar wel een keuze waardoor ik enorm gegroeid ben en mijn levensgeluk weer terug heb kunnen vinden.

Als je het niet probeert, dan zul je nooit weten hoe het is en blijf je je voor altijd afvragen hoe het had kunnen zijn. Pak de mogelijkheden die er zijn. Wanneer een boek tot een einde komt, heb je altijd weer de optie een nieuw boek te starten. Jouw dromen wachten op jouw acties om werkelijkheid te worden.

Linette (38): ‘Tijdens mijn eerste ervaring met ayahuasca overleed er iemand’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️