Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wow: dít is de langste trail van de wereld (en gaat door 16 landen)

Bij BEDROCK staan we voor een gezond en gelukkig leven. En daar hoort af en toe ook de nodige beweging en uitdaging bij. Bijvoorbeeld wandelen door het bos, een nieuwe omgeving verkennen of wat dacht je van hiken langs uitgestrekte bergen? Nu stuitten we onlangs op een wel héél bijzondere uitdaging: namelijk de langste trail van de wereld, die wel 187 dagen duurt. Als je non-stop loopt dan.

Voor de echte hike-fanaten!

Gezondheidsvoordelen van wandelen

Dat wandelen goed is voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk wel. Een wandelvakantie is een goede manier om te werken aan je fysieke gezondheid, maar het is ook een perfecte manier om je hoofd leeg te maken.

Door te wandelen in de natuur slaap je beter, blijf je fit (zowel lichamelijk als mentaal), je leeft in het moment en wandelen zorgt voor meer creativiteit. Het is niet voor niets dat CEO’s in Sillicon Valley steeds vaker wandelend brainstormen.

Ook kan bewegen in de natuur wonderen doen als je kampt met stressgerelateerde klachten.

langste hike trail
Bron: Google Maps

De langste trail ter wereld

Oké, wandelen in de natuur heeft dus zijn voordelen. Wie wel van een uitdaging houdt en voldoende tijd heeft om een flinke hike te maken (zo’n twee jaar), is misschien wel benieuwd naar de langste ononderbroken hike ter wereld.

De route is bijzonder omdat je deze route helemaal kan lopen en dus geen vliegtuig, ferry’s of andere boten nodig hebt om van het beginpunt naar het eindpunt te komen.

Deze 5 hardnekkige misvattingen zorgen ervoor dat we blijven vliegen

De wandeling begint onderaan de Tafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika en eindigt in Magadan, Rusland. Typ je de begin- en eindlocatie in op Google Maps dan vertelt het je dat het zo’n 4.492 uur duurt om van A naar B te komen. Omgerekend is dat 187 dagen non-stop lopen.

Non-stop hiken is natuurlijk niet mogelijk, dus wanneer je er een iets realistischere wandeldag van acht uur van maakt, dan kom je uit op 562 dagen om de hele wandeling af te maken. Dan ben je dus wel elke dag aan het wandelen, in die berekening is namelijk geen rekening gehouden met dagen die je eventueel nodig hebt om uit te rusten of om te genieten van de omgeving.

De uitdagingen onderweg

Overweeg je de langste ononderbroken trail van de wereld te lopen, weet dan wel waar je aan begint. Niet alleen ben je bijna twee jaar aan het wandelen, ook ga je heel wat gebergtes door en klim je in totaal 117.693 meter en daal je zo’n 117.686 meter.

Omgerekend is staat dat gelijk aan dertien keer (!) de Mount Everest op- en afklimmen. Het is dan ook niet voor niets de langste hikeroute ter wereld!

Een bijzondere hike is het zeker, want je wandelt in totaal door zestien landen, waaronder Zuid-Soedan, Syrië en Georgië. Inderdaad: landen waar je waarschijnlijk normaliter niet zo snel naartoe op vakantie zou gaan!

Zou jij het aan durven?

BEDROCK ontdekt Nederland: slapen onder een eindeloze sterrenhemel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️