Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Get your glow met komijnzaadolie: het kruid dat zorgt voor een gezonde huid

Een droge, jeukende of onzuivere huid? Dan is komijnzaadolie het product dat je graag wil toevoegen in je skincare routine.

Komijn is een kruid dat in veel verschillende keukens voorkomt: een lekkere kip tandoori uit Turkije, Indiase curry of in Nederland als komijnkaas. Het kruid is niet alleen geschikt om te eten, maar in olievorm ook een goed product om uitwendig op je huid aan te brengen, kom maar op met die natuurlijke glow!

Alle pro’s van komijnzaadolie voor onze huid

Komijnzaadolie wordt gewonnen uit de Nigella Sativa plant die afkomstig is uit Zuidwest-Azië en Noord-Afrika. De olie heeft een genezende werking op huidaandoeningen als eczeem, droge huid, psoriasis en acne.

De verzorgende werking van komijnzaadolie op onze huid

De olie heeft een antimicrobiële eigenschap. Wat houdt dat dan precies in? Als je acne hebt, maakt je huid te veel talg aan. Talg is niet altijd slecht voor de huid, het zorgt ervoor dat je haar en huid soepel blijven. Ook houdt het infecties tegen. Als je huid te veel talg produceert, kan dat juist wel weer voor acne zorgen.

De bacteriën die op onze huid acne veroorzaken, willen we graag tegengaan en daar zorgt die antimicrobiële functie in komijnzaadolie voor. Het is dus een zacht en natuurlijk ontsmettingsmiddel. Ook heeft komijnzaadolie een anti-allergene werking. Het werkt dus verzachtend voor een allergiegevoelige en jeukende huid. Op dezelfde manier werkt het ook pijnstillend, als de eczeem bijvoorbeeld een branderig gevoel veroorzaakt.

Komijnzaadolie heeft dus een verzorgende werking en gaat daarmee ontstekingen tegen. Daardoor wordt je huid weer gladder en krijg je je glow terug! De olie kun je gewoon aanbrengen op de huid en zachtjes inmasseren.

Nog meer voordelen van komijnzaadolie

Komijnzaadolie is niet alleen goed voor onze huid, maar heeft nog veel meer voordelen. In het algemeen bevat komijn, los van de olievorm, veel antioxidanten die goed zijn voor ons immuunsysteem. Het kan helpen voor een betere ademhaling en je spijsvertering ondersteunen. Ook kan komijn je cholesterol verlagen. Daarnaast is komijnzaadolie ook geschikt om te gebruiken voor een ontspannende massage.

Komijn is in het algemeen dus zeker healthy voor ons en komijnzaadolie kan in het bijzonder met zijn genezende werking ook nog eens wat betekenen voor onze huid.

Deze groenten zijn een powerfood voor je huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️