Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Brenda (34): ‘Ik kies mijn potentiële liefdes uit op hun sterrenbeeld’

Sinds Brenda’s jeugd is ze al geïnteresseerd in sterrenbeelden. Na een vervelende relatie besloot ze het vinden van een vriend anders aan te pakken. Ze kiest nu haar potentiële liefdes uit op hun sterrenbeeld. “Ik weet gewoon precies wat er bij mij past. Sommige sterrenbeelden zijn namelijk écht geen match. Die mannen geef ik niet eens een kans”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Voor mijn twaalfde verjaardag kreeg ik van mijn tante een boek over sterrenbeelden. Na twee maanden had ik het boek al vier keer gelezen. Ik vond het fantastisch om te lezen welke sterrenbeelden bij elkaar pasten. Als iemand vroeg wat de eigenschappen waren van een boogschutter of van een leeuw, dan kon ik die zo opnoemen.

Ongelukkige relatie

Op mijn 24ste kreeg ik mijn eerste echte relatie. Zijn sterrenbeeld was leeuw. Ik, met het sterrenbeeld vissen, wist al snel, dat het een hele uitdaging zou worden. Leeuwen zijn creatief en zelfverzekerd, ook zijn ze negen van de tien keer dominant en ze hebben soms narcistische trekjes.

Helaas bleek dat bij mijn vriend ook zo te zijn. Ik heb zes jaar een ongelukkige relatie gehad. Elke keer als ik het uitmaakte, kwamen we na een paar weken toch weer bij elkaar. Tot hij mij zo kwetste dat ik niet anders kon dan al het contact te verbreken.

Verdiepen in relaties

Na die relatie wist ik dat ik het bij mijn volgende relatie helemaal anders wilde aanpakken. Ik besloot mij nog meer te gaan verdiepen in sterrenbeelden. Ik wilde alleen nog maar daten of relaties aangaan met mannen, die qua sterrenbeeld een match waren. Dominante leeuwen, heftige rammen of een onevenwichtige weegschaal maakten bij mij geen schijn van kans.

Daten

Een jaar nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen was ik langzaamaan wel weer toe aan een nieuwe liefde. Van uitgaan hield ik niet echt, dus besloot ik om wat datingapps op mijn telefoon te zetten. Dat was voor mij de beste optie om iemand te leren kennen.

Ik ging gesprekken aan met diverse mannen, stuk voor stuk potentiële liefdes. Binnen vijf minuten vroeg ik al wat zijn sterrenbeeld was. Als het geen match was met mijn sterrenbeeld, had het voor mij geen zin om verder te praten. Het zou dan toch niets worden of even later slecht eindigen, dat kon niet anders.

Leuke kreeft

Inmiddels heb ik al een paar dates gehad met een leuke kreeft. Een kreeft past goed bij mijn sterrenbeeld. Na een tijdje gesproken te hebben over WhatsApp, hebben we met elkaar afgesproken in een cafe. Inmiddels hebben we nu al vier gezellige dates gehad.

Hij is niet alleen knap, maar ook slim en rustig. En ook leuk: net zo geïnteresseerd in sterrenbeelden als ik! Iets wat precies bij mij past. Ik weet natuurlijk niet hoe de toekomst gaat verlopen, maar ik ben in ieder geval blij dat ik mijn kennis over sterrenbeelden in de liefde heb gebruikt.”

Hoe goed ken je elkaar? 14 vragen die je relatie helpen te verdiepen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️