Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 25 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit is waarom kasjmier onmisbaar is in jouw wintergarderobe

Investeren in kwalitatieve, hoogwaardige en natuurlijke materialen is een puik plan. Kasjmier is zo’n evergreen, zachte stof, die iedereen in de kast wil hebben hangen. Daarom gingen wij in gesprek met GOBI Cashmere, want als iemand ons álles kan vertellen over dit (toch kostbare) materiaal, is het het Mongoolse premium kasjmier kledingmerk wel.

Investeren in een kasjmieren trui is een goed idee want je hebt er jaren plezier en comfort van. Als je dan in kasjmier investeert, ga dan voor een verantwoord merk als GOBI Cashmere. Ze zijn onlangs in Nederland gelanceerd en hebben collecties die gekenmerkt worden door neutrale, tijdloze kleuren.

Beeld via Charly PR

Hoe wordt kasjmier geproduceerd?

“Al meer dan veertig jaar zijn we van mening dat kasjmier comfortabel, duurzaam en ethisch kan zijn en binnen je budget kan passen. Bij GOBI hebben we bewezen dat dit zo is. We houden onze kasjmier betaalbaar door onze producten uitsluitend in een eigen fabriek te vervaardigen.

Hoewel veel fabrikanten alleen een specifiek soort kasjmier kledingstuk kunnen produceren, is onze fabriek zo ingericht dat we diverse items kunnen vervaardigen. Een ander voordeel is de controle en traceerbaarheid gedurende het hele proces. Niet alleen met oog op kwaliteit, maar ook werkomstandigheden bijvoorbeeld.

Onze ambacht komt van nomadische herders die al eeuwenlang nauw verbonden zijn met de natuur: duurzaamheid is voor ons niet nieuw. We willen onze tradities behouden voor toekomstige generaties.

Bij GOBI maken we daarom alles transparant en zichtbaar om vertrouwen te creëren. Onze website geeft details over waar en welke geit het specifieke product heeft geproduceerd, waardoor je precies weet waar jouw item vandaan komt.”

Wat betekent duurzaamheid eigenlijk binnen jullie bedrijf?

“De tijd waarin bedrijven uitsluitend winst nastreefden, behoort tot het verleden. Tegenwoordig is het essentieel om te focussen op duurzame ontwikkeling, wat betekent werken met respect voor
het milieu en verbetering van de samenleving.

Deze toewijding aan duurzaamheid is diepgeworteld geraakt in het bewustzijn van de meeste belanghebbenden in de bedrijfswereld.

Het succes van een bedrijf wordt nu geëvalueerd op basis van ethische criteria, waaronder respect voor de planeet en waarden die prioriteit geven aan werknemers, consumenten en de gemeenschap.

Naast het morele besef leidt verantwoordelijk gedrag ook tot kostenbesparingen op de lange termijn in de productie. Het vergroot de tevredenheid van de consument en vergroot het vertrouwen van investeerders, waardoor deuren worden geopend voor binnenlandse en internationale groene financieringsmogelijkheden.

Wij hebben een helder beleid op het gebied van duurzaamheid en dat heeft altijd meerdere aspecten. Ons beleid is verdeeld in vijf essentiële punten: duurzaamheidsmanagement, milieu, maatschappij, bestuur en bedrijfsvoering.

Daarbij is het héél belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan, dat iedereen weet wat het beleid is en dezelfde waarden en normen nastreeft. Voorlichting en bewustzijn zijn daarom een belangrijk onderdeel van het verduurzamen van ons (en ieder) merk.”

Hoe maak je de consument bewuster?

“Dat kan op diverse manier. Bij GOBI cashmere begint dit op ons belangrijkste kanaal: de website. Daar zijn we volledig transparant over de productieprocessen.

Ons doel is om klanten in staat te stellen het traject van onze producten te volgen, van de bron tot de productieprocessen.

Dit betekent dat gedetailleerde informatie wordt gedeeld over waar de grondstoffen vandaan komen, hoe de producten worden vervaardigd en welke kwaliteitscontrolemaatregelen er zijn getroffen.

Maar we stoppen niet alleen bij het delen van gegevens; we streven ernaar om het boeiende verhaal achter de reis van elk product te vertellen.

Hiermee bedoelen we dat we verhalen van de betrokken mensen, de locaties en de unieke stappen die onze producten uitzonderlijk maken, onder de aandacht brengen.”

Hoe kun je zelf een steentje bijdragen aan duurzaamheid en het kasjmier kledingstuk goed onderhouden?

“Kasjmier is een uitzonderlijk duurzaam materiaal dat bij goed onderhoud lang meegaat. Een nauwkeurige  wasroutine helpt de levensduur van kasjmierkledingstukken te verlengen en de hoge kwaliteit ervan te behouden.

Kasjmierkledingstukken die naar de stomerij gebracht worden om te stomen, blijven het langste mooi.

Toch kun je kasjmier ook voorzichtig met de hand of op een speciaal programma in de machine wassen.

Was een kledingstuk ook niet na een keer dragen. Dit is totaal onnodig en na een nachtje luchten (uithangen) is het ook weer ready voor een nieuwe dag.

Met de juiste zorg kan kasjmier een leven lang mee!

Anna Sophie Slingerland schudt mensen wakker op het gebied van duurzame mode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️