Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de mooiste quotes van paus Franciscus

In de Bedrock-serie ‘De mooiste quotes van…’ delen we regelmatig inspirerende citaten van wijze mensen. Eerder kwamen Mathma GandhiEckart Tolle en Jezus al aan bod. Dit keer delen we de 20 meest inspirerende woorden van paus Franciscus, die al sinds 2013 paus is. 

De paus? Ja, de paus van de Rooms-Katholieke Kerk is in vergelijking met zijn voorgangers namelijk best modern. Paus Franciscus is inmiddels 84 jaar en werd eigenlijk geboren als Jorge Mario Bergoglio, in Argentinië.

Paus Franciscus werd tijdens zijn intrede zelfs gezien als de rebel van Rome met zijn relatief moderne kijk. Dat maakte hem populair bij velen. Zo verdedigt hij homoseksuelen, is hij solidair met de vluchtelingen, omhelst hij zieken of jonge delinquenten (onder wie vrouwen en moslims).

Best hip voor een paus kun je wel zeggen dus. Oh en hij reed rond in een Lamborghini, al weten we niet helemaal wat we daarvan moeten vinden.

Toch inspireert hij velen, onder andere met deze mooie quotes:

  1. “Iemand die alleen aan muren bouwen denkt, waar dan ook, en niet aan het bouwen van bruggen, is geen christen.”
  2. “Als iemand homoseksueel is en op zoek naar God en hij is van goede wil, wie ben ik dan om daarover te oordelen?”
  3. “Het geheim van christelijk leven is liefde. Alleen liefde vult de lege ruimtes die door het kwaad worden veroorzaakt.”
  4. “Wat is Gods liefde? Het is niet iets vaags, een soort algemeen gevoel. Gods liefde heeft een naam en een gezicht: Jezus Christus, Jezus. Liefde voor God komt tot uiting in Jezus.”
  5. “Jezus is onze hoop. Niets – zelfs niet kwaad of dood – kan ons scheiden van de reddende kracht van zijn liefde.”
  6. “De kerk moet een plaats van genade zijn die gratis wordt gegeven, waar iedereen zich welkom, geliefd, vergeven en aangemoedigd kan voelen om het goede leven van het evangelie te leiden.”
  7. “Er is nooit een reden om de hoop te verliezen. Jezus zegt: ‘Ik ben tot het einde van de wereld bij je.”
  8. “De mens heeft de natuur in het gezicht geslagen.”

Meer inspirerende quotes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️