Marloes Graat
Marloes Graat Psyche 5 jan 2023
Leestijd: 6 minuten

Begin je jaar positief met deze 3 inspirerende nieuwsbrieven

Denk jij ook dat er alleen maar reclame en sponsored content in e-mail nieuwsbrieven staan? Think again, dit is namelijk niet zo als je de juiste volgt. Er zijn steeds meer mensen die een eigen nieuwsbrief starten met persoonlijke columns en grappige anekdotes. Ik ben fan van nieuwsbrieven en ik deel graag mijn drie favorieten van dit moment.

Sinds ik mijn Instagram heb verwijderd, ben ik op zoek naar andere manieren om inspirerende content te lezen. En e-mail nieuwsbrieven zijn mijn nieuwste obsessie.

Dit is niet geheel toevallig, want ze schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer mensen starten hun eigen nieuwsbrief, omdat ze op social media niet meer goed hun volgers kunnen bereiken door steeds veranderende algoritmes.

Persoonlijker en meer kwetsbaar

Het fijne aan e-mail nieuwsbrieven is, dat je net zo makkelijk inschrijft als uitschrijft. Is de nieuwsbrief toch niet wat je had verwacht? De verplichte unsubscribe button staat onderaan elke nieuwsbrief. Soms zo klein of in een doorzichtig lettertype dat het een ware speurtocht is, maar hij staat er altijd in.

In nieuwsbrieven staat vaak persoonlijkere content, columns, inspirerende verhalen en tips voor boeken, podcasts, spotify playlists en andere aanraders. Nieuwsbrieven zijn vaak net een tikkeltje persoonlijker, omdat de content op een afgeschermde plek wordt gedeeld. Schrijvers durven zich kwetsbaarder op te stellen, omdat de lezers van de nieuwsbrief heel bewust hebben gekozen om deze content te ontvangen.

Dus wil je het jaar positief en geïnspireerd beginnen? Schrijf je dan in op één van deze drie nieuwsbrieven.

Begin 2023 geïnspireerd met deze nieuwsbrieven

Welke is jouw favoriet?

1. Letters from Lucy

‘Op 1 januari stop ik met Instagram en begin ik met mijn eigen nieuwsbrief ‘Letters from Lucy’,’ kondigde Lucy Woesthoff aan in december op Instagram.

Lucy Woesthoff is schrijfster van de bestseller ‘Woman‘, CEO-van Woezel en Pip, vrouw van Dinand Woesthoff en moeder van vier kinderen. Véél ballen om hoog te houden en in haar eerste nieuwsbrief geeft ze ook eerlijk toe dat ze afgelopen jaar tot de realisatie kwam dat ze zichzelf, als persoon, in al die rollen ook is kwijt geraakt.

Een fragment uit de nieuwsbrief:

“Tijdens de vele uren die ik doorbracht achter het stuur als chauffeur voor kinderen van een kant van Ibiza naar de andere kant, kwam ik tot inzicht dat ik de antwoorden niet gelijk had, omdat ik een lange tijd ‘buiten mezelf’ heb geleefd. Daarmee bedoel ik dat ik jaren bezig ben geweest met de behoeften, ideeën, verwachtingen en dromen van anderen, maar vaak niet met die van mezelf. Een potentiële valkuil voor veel vrouwen denk ik.

Mijn gevoel van identiteit en eigenwaarde was zo verbonden met mijn rollen (en succes) als ‘de partner van’, ‘de moeder van’ en ‘de CEO van’ dat ik ergens onderweg iets heel belangrijks had kwijtgeraakt, namelijk het simpele gevoel van wie ik ben zonder alle toeters en bellen.

Blijkbaar had ik een verhuizing naar een vrij afgelegen deel van een eiland, waar ik bijna niemand ken, de taal niet spreek, nog niet volledig begrijp hoe dingen werken en waar ik gedwongen werd te vertragen, nodig om dit eindelijk te realiseren, want hiervoor dacht ik dat ik heel goed bezig was.”

Naast persoonlijke en kwetsbare columns van Lucy zelf is het ook een vrolijke, bonte mix van inspirerende boeken, podcasts, evenementen en Pinterest beelden. Je kunt je hier gratis inschrijven op de nieuwsbrief Letters from Lucy.

2. The Letter van Garance Doré

Garance Doré was jarenlang bekend als blogger, streetstyle fotograaf en partner van The Satortialist Scott Schuman. Naast al haar jobs schreef Garance Doré vanaf 2006 ook al haar eigen blogs met een zeer geestige, persoonlijke schrijfstijl.

Haar turbulente liefdesleven, de poging om zwanger te worden en depressies: niks laat Doré onbesproken en ze is dan ook een open boek. Doré heeft een talent om aan zware onderwerpen een luchtige twist te geven. Haar columns en essays lezen alsof ze komen van je wijze, elegante oudere zus en zit vol met humor en zelfspot.

https://www.instagram.com/p/CmFD4BduTPW/

Fragment uit de nieuwsbrief:

“New life skills acquired in 2022.

I can now know the exact boiling time of a soft-boiled egg just by looking at it. So chic, if I may say so myself.
 
I can now sit with my guilt. I can affirm my needs in spite of how it may make people feel about me. In other words, I don’t care as much about being liked by the entire world anymore. (A skill so important that it should be on top of my list. But it’s the soft-boiled eggs that made it.)”

Je kunt op twee manieren de nieuwsbrief ontvangen. Je kunt je abonneren op haar betaalde online community en je ontvangt dan haar nieuwsbrief ‘The Letter’. Of je kunt je inschrijven voor de gratis nieuwsbrief ‘The Note‘. Dit is een korte, luchtige nieuwsbrief die twee á drie keer per maand verschijnt.

3. De week van Eva Jinek

De nieuwsbrief van Eva Jinek vind ik verrassend persoonlijk.  De teksten van Eva zijn herkenbaar en eerlijk geschreven en toveren vaak een glimlach op mijn gezicht. In de nieuwsbrief deelt ze ook haar obsessies du jour. Dit zijn grappige tips die kunnen variëren van Italiaans kerstbrood, haar nieuwe favoriete serie Severance of een Instagramaccount die horrortaarten maakt.

Fragment uit de nieuwsbrief:

“Ik fantaseerde over jou, over wie je bent en hoe je er vanochtend bij zit terwijl je deze nieuwsbrief leest en in mijn hoofd zag ik je zitten en ik dacht meteen: bolletje wol. Met je kerstsokken aan, nog niet gedoucht, wel poedersuiker rond je mond van dat derde sneetje kerststol dat je net hebt gesnaaid. O heerlijk, je zit nog in je badjas? Ja hè? Opgevouwen in een stoel, maar je gaat heus zo ‘opstaan’. Nog héél even… Ja ja ja, ik kom zo, denk je dan.

Misschien is deze omschrijving zo absurd bezijden de waarheid dat je nu moet lachen. Zou ik ook leuk vinden. Dat je aangekleed en wel aan je keukentafel zit, in je ultramoderne huis, terwijl je 55 gram hüttenkäse naar binnen lepelt omdat je net hebt hardgelopen, het kan. Ik zou jou ook wel een keer willen zijn! Maar er is vast één iemand die nu de suiker van zijn of haar mond afveegt en denkt: verdomme, ze heeft het over mij.”

Inschrijven op de wekelijkse nieuwsbrief van Eva Jinek doe je hier.

Schrijf je in op de BEDROCK nieuwsbrief

Wist je dat wij wekelijks ook een e-mail nieuwsbrief sturen met onze best gelezen artikels? Je schrijft je heel eenvoudig hier in op onze BEDROCK weekly.

Is het toch niet jouw ding? Dan schrijf je net zo makkelijk weer uit, no strings attached!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️