Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 24 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze types wil je in jouw inner circle omarmen

Het hebben van een supportive inner circle kan wonderen verrichten. Mensen die je ondersteunen, op elk vlak van jouw leven, zorgen ervoor dat je je blijft ontwikkelen. Andersom kunnen mensen die je niet steunen, jouw groei stagneren. Ze zorgen ervoor dat je je klein en onzeker voelt.

De kracht van types die je supporten is enorm. Als je een ouder hebt die altijd trots is, welke keuze je ook maakt, dan geeft dat je een duwtje in de rug om jouw hart te volgen. Een vader of moeder die nooit trots is en die je (soms onbewust) in een richting duwt waar je eigenlijk niet wil zijn, stagneert.

Een voorbeeld: Bo wil heel graag een creatieve studie volgen, maar haar ouders zijn arts en dus gaat ze medicijnen studeren. Met een modestudie valt geen droog brood te verdienen. Dit knaagt natuurlijk aan Bo, maar ze laat zich leiden door de wil van haar ouders.

En zo werkt het met veel dingen in het leven. Of het nu je ouders, familie, vrienden of collega’s zijn, het is belangrijk om jouw inner circle compleet te maken met mensen die je ondersteunen. Die je begrijpen en die je compleet maken.

De kracht van een inner circle

Een netwerk helpt je om doelen te bereiken. Zonder netwerk, sta je 1-0 achter. Alleen hoe ziet een gezond netwerk eruit? Welke types zou jij in jouw inner circle willen omarmen? Het is misschien makkelijk om je te omringen met gelijkgestemden, mensen die op je lijken, maar je hebt ook veel aan types die verschillend zijn.

Toegewijde werknemers

Ze houden de samenleving stilletjes in stand door consequent hun essentiële taken uit te voeren.

Visionairs

Een visionair kijkt verder dan de realiteit. Ze hebben een grote verbeeldingskracht, kunnen goed visualiseren en geloven in dingen die jij nu nog niet kunt waarmaken. Op de werkvloer is een collega die in jouw plannen gelooft, van onschatbare waarde.

Vernieuwers

Vernieuwers zien oplossingen waar anderen tegen problemen stuiten. Ze streven naar vooruitgang en laten zich niet stoppen.

Veerkrachtige mensen

Dit type is bestand voor tegenslagen en heeft geen moeite met het doorstaan van moeilijke tijden. Ook als het niet goed met je gaat, kun je bij dit type terecht en zullen ze je steunen. Ze kijken niet weg als het moeilijk wordt.

Nieuwsgierige mensen

Blijven altijd open staan om te leren. Ze blijven niet hangen in bestaande gedachten en patronen, maar staan open voor intellectuele groei waardoor jij ook weer nieuwe dingen leert.

Stille leiders

Een stille leider stimuleert anderen met acties en niet met woorden. Zien is doen. Ze zullen je nooit commanderen.

Kritische denkers

Dit type daagt uit om verder te kijken dan de wijsheid die je al in pacht hebt. Ze stellen vragen en geven je stof tot nadenken.

Creatievelingen

Met creatieve personen is het nooit saai, ze verrijken onze cultuur met onverwachtse en soms complexe ideeën.

Storytellers

Dit type deelt verhalen die ons binden en geven het gevoel om ergens bij te horen.

Strategische denkers

Strategische denkers zijn nauwkeurig, overdenken alles tot in detail en voorzien toekomstige uitdagingen.

Stille wateren

Dit zijn diepe denkers met unieke inzichten die de wereld kunnen veranderen.

7x waarom het goed is om vrienden te hebben die totaal anders zijn 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️