Leonie Collombon
Leonie Collombon Welzijn 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ingrediënten zijn onmisbaar in een vegan keuken volgens Deliciously Ella

Als iemand bewijst dat gezond en plantaardig eten niet saai hoeft te zijn, dan is het de Britse Deliciously Ella wel. Met haar blog, een tiental kookboeken en een razend populair Instagram-account maakt ze veganistisch eten toegankelijk voor iedereen. Aan BEDROCK vertelt ze welke ingrediënten volgens haar onmisbaar zijn in elk keukenkastje én tipt ze haar favoriete snelle gerechten.

Onmisbare ingrediënten volgens Deliciously Ella

Wil je gezond en plantaardig eten, dan is het creëeren van verschillende smaken key volgens de culinair journalist. In haar kookboeken bewijst ze namelijk dat je met planten meer, véél meer, kunt dan een smaakloze, slappe salade.

De onmisbare ingrediënten in elk keukenkastje zijn volgens Delicously Ella dan ook smaakmakers. Denk aan kruiden zoals oregano, munt of basilicum en specerijen zoals paprikapoeder, nootmuskaat of kruidnagel. Weet je van elk kruid wat ze met een gerecht doen, dan kun je van elke maaltijd iets smaakvols maken.

Andere ingrediënten die Deliciously Ella tipt maken het je nog makkelijker: harrisa, tahini en notenboters geven je gerecht instant smaak mee. Heb je deze standaard in de voorraadkast of je koelkast staan, dan zit het wel goed met jouw vegan cuisine.

Go to-gerechten

Je kunt dan wel altijd de juiste ingrediënten in huis hebben, dat betekent nog niet dat je elke dag inspiratie voor een lekker gerecht hebt. Dat is precies waar Ella te hulp schiet, want haar kookboeken en blog bestaan uit simpele recepten waarin gezondheid de boventoon voert.

Geen moeilijke ingrediënten die je niet in de normale supermarkt krijgt en geen recepten waarvoor je uren in de keuken moet staan, maar wel no nonsense eten wat plantaardig voor iedereen toegankelijk maakt. Daarom zijn de recepten van Deliciously Ella perfect voor wanneer de inspiratie ver te zoeken is.

Ella
Koop het boek hier
Haar favorieten? Makkelijke traybakes bomvol groenten, eenpansgerechten zoals dahls of orzo, vegetarische curry’s en salades gevuld met verschillende texturen. Ook daar komen die verschillende lagen qua smaak weer terug -en dat allemaal zonder dierlijke producten.

Zo maak je de perfecte hummus volgens Zina Abboud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️