Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Betere wereld 1 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

6x duurzame tips om te doen in Kopenhagen

Kopenhagen is een geweldige stad en nog dichtbij ook. Een uurtje vliegen ongeveer, maar met de trein reizen is duurzamer. Je doet er dan wel zo’n tien uur over vanaf Utrecht. De Deense hoofdstad is schoon, ruim en naast het vele Scandinavische design vind je er de lekkerste restaurants, vriendelijke mensen, veel groen en natuur en vele duurzame hotspots. Ideaal voor een gezellig weekend weg waarbij je wel rekening wil houden met de ecologische voetafdruk die je achterlaat.

We zetten duurzame tips in Kopenhagen voor je op een rij.

Gelukkig is Kopenhagen een van de duurzaamste steden ter wereld. Dat zal je meteen merken wanneer je wandelt door de straten van de Scandinavische stad. Zo zijn er vele parken, ook wel urban gardens genoemd, te vinden in de hoofdstad, en zal je veel Denen zien fietsen.

6x duurzame tips in Kopenhagen

Wil je op een duurzame manier Kopenhagen bezoeken? Bekijk dan eens onze duurzame tips om te doen in de Deense hoofdstad. We beloven: je zal je weekendje weg naar deze mooie stad niet snel vergeten.

duurzame tips in kopenhagen
Bron: privébeeld
  • Pak de fiets! Kopenhagen staat bekend als een fietsvriendelijke stad met vele ruime fietspaden. Huur een fiets, bijvoorbeeld bij je hotel of via een van de handige apps voor huurfietsen die je overal in de stad vindt, en verken de stad op een milieuvriendelijke manier. De afstanden in Kopenhagen zijn niet heel groot, dus dit is een goede manier om de lokale cultuur en bezienswaardigheden te ervaren.
  • Is het weer er niet naar om lekker rond te fietsen? Ga dan met het openbaar vervoer dat echt heel makkelijk is in Kopenhagen. Met de metro, bus of trein verplaats je je in no time door de stad. Je kunt een City Pass aanschaffen voor onbeperkt reizen binnen bepaalde zones. Ook vanaf het vliegveld sta je binnen een paar minuten in het centrum van de stad met de metro.
  • Verblijf bij een duurzame accommodatie. Kies voor een verblijf in een milieuvriendelijk hotel of een eco-vriendelijk hostel. Er zijn verschillende accommodaties in Kopenhagen die zich inzetten voor duurzaamheid door bijvoorbeeld alleen biologische producten te serveren. Tip: zoek op eco-hotel Kopenhagen voor de mooiste hotels.
duurzame tips in kopenhagen
Bron: privébeeld
  • Ga voor lokale, biologische en seizoensgebonden hapjes en dranken in Kopenhagen. De stad heeft veel restaurants en cafés die biologische en duurzame gerechten serveren. Bezoek ook de Torvehallerne, een food market, waar je lokale, biologische producten kunt kopen.
  • Ook kun je hier de lekkerste koffie drinken, met een Deens kaneelbroodje natuurlijk. Andere toffe (street) food markets zijn Reffen met heel veel food trucks aan het water en breng ook zeker een bezoekje aan Broens Gadekøkken: een kleinschalige food market met eten waar je maanden later nog naar kan verlangen.
duurzame tips in kopenhagen
Bron: privébeeld
  • Shoppen bij een vintage markt. Eens in de zoveel tijd vind je vintage markten op grote pleinen in Kopenhagen. The place to be voor liefhebbers van mooie kleding en Deens design. De rekken van deze markten hangen vol met parels van Scandinavische merken, voor een prikkie. Echt de moeite waard, dus zorg dat je nog wat ruimte over hebt in je koffer voor de terugweg.
  • Ga naar duurzame winkels. Kopenhagen zit vol met prachtige winkels en boetiekjes van duurzame Deense en andere Scandinavische merken. Bovendien vind je er ook vele vintage shops met prachtige tweedehands kleding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️