Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Drink jij dagelijks kruidenthee? Dan wil je weten wat de invloed is op jouw lijf

Thee. Bij BEDROCK drinken we met de redactie wel een paar liter per dag. En dan hebben we het niet over de standaard zakjes die bij de koffieautomaat liggen. Bij iedereen ligt er namelijk wel een vers zakje kruidenthee op het bureau. Deze verse kruiden zijn niet alleen lekkerder, maar hebben vaak ook een functie. Uit nieuwsgierigheid gingen wij op onderzoek uit naar de impact van kruidenthee op hormonen.

Daarom gingen we in gesprek met Pieter Boekestijn van Theelers. De duurzame start-up Theelers heeft namelijk een kruidenblend ontwikkeld speciaal voor vrouwen: Women Balance Blend. De melange bestaat uit vijf kruiden die een positief effect hebben op de hormoonbalans. Welke kruiden dat precies zijn, lees je hier in een artikel van Malu.

Wat is de invloed van kruidenthee op hormonen?

Theelers thee ondersteunt jouw hormoonbalans op een natuurlijke manier: het bevat een hoop antioxidanten, is ontstekingsremmend en verlicht menstruatiekrampen. Ook helpt het je bloedsuikerbalans te reguleren, wat erg belangrijk is voor een goede hormoonbalans. Dit zorgt ervoor dat thee kan helpen om verschillende lichamelijke processen te verbeteren, zoals je hormoonhuishouding.

Welke thee helpt bij gewicht verliezen?

De power blend thee van Theelers helpt je bij afvallen en dat komt door het ingrediënt moringa. Dit vermindert de vetopname en stimuleert je spieropbouw. Ook helpt het je spierherstel na inspanning. Onze groene thee helpt je afvallen doordat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze thee echt helpt met afvallen: het stimuleert namelijk vetverbranding. Én doordat het je stofwisseling versnelt, verbruikt je lichaam meer energie waardoor je sneller zult afvallen.

Wat is de invloed van thee op je mood?

Groene thee verbetert je mentale gezondheid doordat je stressniveau wordt verlaagd. Thee heeft een kalmerend effect dat ervoor zorgt dat mensen snel tot rust komen. Ook bevat thee antioxidanten die ervoor zorgen dat oxidatieve stress in je lichaam vermindert. De kans op een depressie en dementie wordt zo verkleind.

Thee en de werking tijdens zwangerschap

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap en vooral tijdens de borstvoeding voldoende te drinken en thee kan hier zeker bij helpen. Sterker nog, het drinken van thee heeft voordelen voor je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld je bloedsomloop verbeteren en helpen tegen vocht vasthouden. Gember en munt thee verminderen ochtendmisselijkheid. Kamillethee werkt goed tegen opkomend maagzuur.

Wel is het advies om niet meer dan drie tot vier koppen thee te drinken en zonder cafeïne en met bepaalde kruiden (en dus theesoorten) wil je voorzichtig zijn. Zo zijn er verschillende kruidentheeën die de bevalling zouden kunnen opwekken. Een bekende is bijvoorbeeld frambozenbladthee.

Deze 7 gewoontes moet je echt ditchen als je beter wilt slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️