Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Claudia (32): ‘Ik ben aseksueel’ 

Claudia merkte in de puberteit al dat ze anders dan anders was. Waar andere meiden naar jongens keken en het over seks hadden, interesseerde het haar helemaal niet. “Toen mijn psycholoog aseksualiteit ter sprake bracht, viel bij mij het kwartje. Dát was het dus. Ik ben aseksueel. Naarmate ik er meer over ging lezen, werd het steeds duidelijker voor mij”, vertelt ze aan Bedrock.

“In de derde klas van de middelbare school hadden al mijn vriendinnen een vriendje. Ik niet. Ik vond jongens wel aardig, maar seksuele gevoelens? Die had ik totaal niet. Als mijn vriendinnen het over seksuele handelingen hadden die zij bij hun vriendjes uitvoerden, werd ik er zelfs bijna misselijk van. Ik moest er niet aan denken om te zoenen met een jongen, laat staan seks te hebben.

Lesbienne

In de zesde klas van de middelbare school begon het mijn klasgenoten op te vallen dat iedereen, behalve ik, wel een vriend of vriendin had of had gehad. Ze vroegen keer op keer of ik misschien op vrouwen viel. Ook zeiden ze erbij dat het écht niet erg zou zijn, als het zo was. Maar nee, dat deed ik niet. Ik was geen lesbienne. Ik voelde gewoon helemaal niets, voor niemand niet.

Studentenleven

Na de middelbare school ging ik in Utrecht studeren. Daar genoot ik van het gezellige studentenleven. Elke week ging ik minimaal twee keer uit en deed gezellige dingen met vrienden en vriendinnen. Hoewel ik veel vrienden had, zat er niemand bij waarvan ik echt blij werd. Eén keer heb ik mij na het uitgaan laten verleiden om seks te hebben, maar daar werd ik allesbehalve blij en warm van. Het deed pijn en ik vond het maar niets. Ik voelde me daarna zelfs een beetje vies, terwijl het een knappe en leuke jongen was. Hoe kon het toch dat andere mensen dit fijn konden vinden en ik niet? Ik snapte er niets van.

Bezoek aan psycholoog

Toen ik zes jaar geleden niet lekker in mijn vel zat, besloot ik een afspraak te maken met een psycholoog. Daar kwam ook mijn extreem rustige seksleven aan de orde. Ik vertelde er weinig over, want er was gewoon niets over te vertellen. Mijn seksleven bestond niet. Toen zij aseksualiteit ter sprake bracht, viel bij mij het kwartje. Dát was het dus. Ik ben aseksueel. Naarmate ik er meer over ging lezen, werd het steeds duidelijker voor mij. Ik wist ook gelijk dat ik niet gek was. Daarna werd ik een stuk relaxter en kwam ik snel beter in mijn vel te zitten.

Geen relaties

Het is soms best gek om te weten dat ik de rest van mijn leven alleen blijf en ook alleen eindig. Ik heb een grote vriendengroep, ben sociaal en ontmoet heel veel mensen. Ik heb mij ondanks dat nog nooit romantisch of seksueel aangetrokken gevoeld tot iemand en ik weet ook dat het in de toekomst niet gaat gebeuren. Soms vind ik het jammer dat ik aseksueel ben, maar ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben. Ik kan niet anders.”

Waarom je door enkel een positieve mindset geen zelfvertrouwen krijgt (en hoe je dit dan wel krijgt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️