Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 23 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Zo ziet je ideale datingprofiel eruit

Stel. Je hebt eindelijk de stap durven zetten om een datingapp te installeren. Dan is het nu van belang dat je een kort maar krachtig (en geloofwaardig!) datingprofiel aanmaakt voor jezelf. Of je nu nieuw bent in de online dating scene of jezelf wilt heruitvinden, het creëren van het ideale datingprofiel is een kunst op zich.

Van de perfecte bio tot de juiste foto’s, zo kun je jouw ideale datingprofiel optimaliseren zodat jij Mr. Right (now) kunt vinden.

De kunst van woordkeuze

In de zee van online profielen zijn woorden net zo belangrijk als beelden. Volgens recent onderzoek van Tinder vindt maar liefst 45 procent van de alleenstaande jongeren het belangrijk om in een bio te lezen waar de ander naar op zoek is. Deze korte paragraaf biedt een unieke kans om je intenties te communiceren en een sterke eerste indruk te maken.

Ook kwam uit het onderzoek dat de optimale bio tussen de 15 en 45 woorden heeft. Dat is niet veel, dus bedenk goed wat je wil zeggen. Het is een soort speeddaten met woorden! Dus pas op met slechte grammatica en spelling, want dit werkt voor maar liefst 30 procent van de Gen Z-singles afstotend.

Wees eerlijk over je intenties

Het wordt veelal gewaardeerd als je meteen duidelijk maakt waar je naar op zoek bent. Bij Bumble kun je bijvoorbeeld bij ‘Relatieverwachtingen’ aangeven of je op zoek bent naar een ‘relatie’, ‘iets vrijblijvends’ of een ‘huwelijk’. Op Tinder heb je daar de ‘Intenties‘ functie voor.

Uit het onderzoek van is gebleken dat 40 procent van de gebruikers hun zoektocht naar een langdurige relatie kenbaar wil maken. Dat staat in schril contrast met de 13 procent die op zoek is naar een kortstondige connectie. Sowieso geldt: eerlijkheid over je intenties legt meteen een solide basis voor communicatie en begrip.

Authenticiteit is de sleutel tot verbinding

Verder kwam uit het onderzoek dat authenticiteit steeds meer word gewaardeerd in de datingwereld. En de bio biedt een kans om jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent. Het is als een fashion statement voor je persoonlijkheid. Wees niet bang om wat geks te zeggen. Als het resoneert met jou, is het juist goed om het in je bio te vermelden.

Dus voeg wat humor, lef of sparkles toe. Het is net zoals de glitters op je favoriete party-outfit, die ervoor zorgen dat je onderscheidt van de massa. Authentiek zijn is sexy en je zult opvallen tussen al die andere profielen die zo saai zijn als een droge toast.

Stof voor gesprekken

Verder is het belangrijk dat je vermeldt wat je interesses zijn. Of je nu bingewatcht op Netflix of dagen doorbrengt in de gym, deel het in je bio. Je hobby’s en passies kunnen een basis vormen voor een connectie en boeiende gesprekken. Plus, wie wil er nu niet praten over hun liefde voor alpaca’s of puzzelen?

Check wel regelmatig of je profiel nog up-to-date is en werk het zo nodig bij, zodat je bio altijd fris en actueel is. Zoek naar die dingen die je profiel een nieuwe draai geven en stof zijn om een gesprek te beginnen. Dus géén lange eisenlijstje voor een partner – dat schrikt veel singles af.

Foto’s die een verhaal vertellen

Genoeg over de bio. Want naast een sterke tekst zijn je foto’s natuurlijk van cruciaal belang om je profiel te laten opvallen. In tegenstelling tot sterk bewerkte foto’s, zijn authentieke beelden essentieel. Uit onderzoek bleek dat meer dan de helft van de singles afknapt op sterk bewerkte foto’s.

Toon je ‘ware zelf’ in een serie van ongeveer vijf foto’s, waarin je je stijl laat zien, maar ook je lach, je ogen en je persoonlijkheid. Oh ja, en die ‘I woke up like this‘-blik doet het blijkbaar ook altijd erg goed. Het is als de digitale versie van een knipoog met zelfvertrouwen.

Het ideale datingprofiel

Kortom, het ideale datingprofiel is een combinatie van zorgvuldig gekozen woorden en authentieke foto’s. Het is een venster naar wie je bent en wat je zoekt in de datingwereld. Het vereist inspanning en eerlijkheid, maar het kan een wereld van verschil maken bij het vinden van een betekenisvolle connectie.

Onthoud, je bent een goddess en je profiel moet dat uitstralen.

Liefde bij de eerste swipe: de bijzondere succesverhalen achter datingapps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️