Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 21 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

6 berichtjes die geen enkele lover kan weerstaan (volgens een dating expert)

Als je verliefd bent of net met iemand aan het daten bent, dan kan je nog wel eens onzeker worden. Jullie hebben leuk app-contact, maar je weet niet of de ander wel echt into you is. Dwalen je vingers boven het toetsenbord, maar heb je geen inspiratie? Dating-expert Matthew Hussey geeft je 6 voorbeelden van leuke berichtjes die je je lover kunt sturen.

Sla deze berichtjes op en bewaar ze voor als je weer eens apathisch naar je beeldscherm aan het staren bent omdat je niet weet wat je moet sturen.

Dating advies van een expert

De Engelse Matthew Hussey heeft zich in de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld tot go-to relatie expert en werd veelvuldig gevraagd om dating advies te geven aan celebs, royalties, televisie, radio, tijdschriften, kranten en miljoenen vrouwen over de hele wereld.

Omdat wij vinden dat iedereen liefdesadvies verdient, delen we met jou de 6 berichtjes die – volgens Matthew – iedere man wilt ontvangen. Sommige zijn flirterig, andere laten zien dat je zelfverzekerd, intrigerend of onafhankelijk bent. Sommige werken beter bij mannen die je net hebt ontmoet, terwijl andere het beste werken bij mannen waarmee je al wat langer aan het daten bent.

6 berichtjes die geen enkele lover kan weerstaan

In dit artikel heeft Matthew het over berichtjes die je naar een man kunt sturen, maar deze kun je natuurlijk ook inzetten voor een vrouwelijke of non-binaire lover. Ze werken niet bij iedereen hetzelfde, maar welke emotie de tekst ook oproept: ze laten allemaal zien dat jij een mega catch bent.

1 Het is maar goed dat we collega’s/vrienden zijn/ver uit elkaar wonen… Anders zou het misgaan tussen ons.

Iedereen kent het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Romeo & Juliet. Doordat ze elkaar niet konden krijgen, werd het verlangen alleen maar groter. Zo is er ook (zogenaamd!) een reden waarom jij en jouw lover niet samen kunnen zijn en creëer je een groter verlangen bij de ander.

Matthew: “Door te zeggen dat het zou ‘misgaan’, maak je het extra spannend. Want wat gaat er dan precies mis? Dat jullie helemaal verliefd en verstrengeld in elkaars armen komen te liggen? Dat laat je over aan zijn fantasie, door te wachten hoe hij reageert op dit berichtje.”

2. (Als hij vraagt wat je aan het doen bent) Ik wilde net gaan douchen en ga daarna met vrienden op pad. Wat ben JIJ aan het doen?

Als hij vraagt wat je aan het doen bent (wat overigens een vrij saaie vraag is, maar dat terzijde) dan zijn we al snel geneigd om alleen te antwoorden met datgene wat we aan het doen zijn. Maar als je hem bovenstaand bericht stuurt, dan creëer je een beeld van jou onder de douche in zijn hoofd, zonder overdreven sexy te doen.

Matthew: “Het is een heel casual berichtje, maar is net genoeg om zijn gedachten te prikkelen, waardoor hij gaat fantaseren over jou. Daarnaast vuur je de vraag terug en maak je het woord JIJ in kapitalen, om wat speelsheid toe te voegen aan je bericht.”

3. Je zou nu hier moeten zijn!

Dit kan je sturen als je iets leuks aan het doen bent met je vrienden en je denkt dat hij het ook leuk zou vinden om erbij te zijn, als je bijvoorbeeld aan het hiken bent, een mooi uitzicht ziet of bij een leuk concert bent. In plaats van dat je zegt: ‘Ik zou willen dat je nu hier was’, leg je de wens bij hem.

Matthew: “Je laat zien dat je aan hem denkt, terwijl je het leuk hebt, maar je zegt nog niks over waar je bent of wat je aan het doen bent. Je kunt altijd een paar minuten later een foto sturen van waar je bent, ook als hij dat nog niet gevraagd heeft.”

4. Dit jasje zou jou heel goed staan. (+ een foto van een mooi jasje)

Maak een foto van een jasje of een ander kledingstuk waarvan je denkt dat het hem goed zou staan. Dat stuur je naar hem, met bovenstaande tekst. Het een verborgen compliment, want je zegt niet alleen dat het een mooi jasje is, maar je zegt vooral dat het BIJ HEM heel goed zou staan.

Matthew: “Afhankelijk van jullie relatie kun je ook zeggen: Dit jasje zou jou heel ‘sexy’ staan. Dat is beter als je niet in de friend-zone wilt komen en niet gezien wil worden als een ‘aardige’ meid. Net als het vorige berichtje is het geen vraag die je stelt, maar zal hij waarschijnlijk wel snel reageren (zonder dat er druk op zit).”

5. Hoe knap je ook bent, ik ga niet zo snel. Neem me deze week eerst maar eens mee op een date, meneer.

Sommige mannen proberen je al snel het bed in te krijgen. Als hij dit op een ongepaste manier heeft gedaan (bijvoorbeeld door een dick pic te sturen), snel wegwezen! Maar als je hem leuk vindt en alleen wilt dat hij wat rustiger aan doet, dan is dit een hele nette manier om dat te zeggen.

Matthew: “Je noemt hem ‘knap’ dus daarmee geef je aan dat je hem wél leuk vindt, maar je geeft hem de kans om met een leuk voorstel te komen om jou op date te vragen en zijn best voor je te doen.”

6. Ik weet zeker niet of we nog vrienden kunnen zijn…

Je stuurt dit zonder verdere uitleg, waardoor hij zich natuurlijk gaat afvragen waarom jullie geen vrienden meer kunnen zijn. Hij kan het ook heel speels opvatten en iets terugsturen in te trant van: ‘Ik heb gezien hoe je de laatste Bond-film op je Insta Stories hebt afgekraakt, hoe durf je…?’. Maar het creëert een leuke banter, waarbij je elkaar een beetje kunt plagen.

Matthew: “En plagen leidt tot warmte, en warmte tot hitte, en hitte tot… Oke je snapt het.”

Met deze berichtjes is je lover zo om! Succes!

Een beetje beleefd, alsjeblieft (waarom laat reageren op berichtjes géén romantisch kantje heeft)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️