Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 20 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit holistische agentschap wil de corporate wereld gaan opschudden

Het collectieve bewustzijn rondom gezondheid en duurzaamheid groeit stevig door. Door Covid zijn mensen zich steeds meer bewust van de gigantische waarde van hun eigen welzijn en die van onze planeet. Toch lijkt het spirituele welzijn van de mens nog wat achter te lopen in deze trend. Vooral in de corporate wereld lijkt men vaker vast te lopen door het gebrek aan zingeving, inspiratie en verbinding met zichzelf. Mede daardoor liep 56 procent van de Nederlanders afgelopen jaar het risico op een burn-out.

Daar moet wat aan gedaan worden, vind ook Sanela Kaknjo, founder van Flow Agency. Met dit holistische agentschap wil ze de corporate wereld gaan opschudden en de mindset veranderen van alle mensen die hun stressniveau niet onder controle krijgen.

Oppervlakkig en nep

Het idee is ontstaan vanuit een eigen transformatie. Sanela: “Eind 2016 is mijn relatie uitgegaan en vanuit hier ben ik mijn eigen wond gaan onderzoeken. Dit heeft geleid tot een wereldreis van bijna acht maanden en heeft mij doen besluiten om mijn reis mindful af te sluiten met een 10-daagse Vipassana in India. Dit was de trigger om verder te gaan met mijn inner work en ben ik gaan kijken wat nou echt mijn purpose is.

https://www.bedrock.nl/danielle-eerste-drag-queen-agency-nederland/

Ik heb jarenlang in de mode gewerkt en verschillende functies vervuld – van marketing en PR tot styling – maar kwam erachter dat dit mij geen voldoening gaf. Het is best wel oppervlakkig en soms zelfs een beetje nep. Dat matchte op een gegeven moment niet meer. Toen ben ik gaan bedenken hoe ik mijn kwaliteiten zoals netwerken, mensen verbinden en anderen helpen, kon inzetten voor iets waar mijn hart wél sneller van ging kloppen.”

Werken vanuit je authentieke zelf

Zodoende is Flow Agency ontstaan. Dit agentschap is een bedrijf met een spirituele grondslag dat grotere corporates begeleidt bij het creëren van meer bewustzijn. Op een praktische en niet-zweverige manier wil Sanela mensen helpen om meer naar binnen te keren, te helen en een kalmere mind te krijgen. Van daaruit kun je beter het (carrière)pad kiezen dat bij je past en is er minder kans op een burn-out.

Flow Agency biedt een platform voor verschillende teachers, met allemaal hun eigen specialisme. De één is ademcoach, de ander is yogateacher, maar er is ook een Ayurvedisch therapeut en iemand die holistisch therapeut is.

Allemaal zijn ze in staat om een vertaalslag te maken tussen thema’s die spelen binnen organisaties, zoals werkgeluk en werken vanuit je authentieke zelf. Via workshops leren mensen meer te gaan voelen, te kijken waar ze tegenaan lopen en waar dat vandaan komt.

https://www.bedrock.nl/danielle-eerste-drag-queen-agency-nederland/

Door corona meer burn-outs

Net als dat veel bedrijven steeds meer investeren in de vitaliteit van hun werknemers, doordat ze sportabonnementen en gezonde lunches aanbieden, wordt het tijd dat ze ook gaan investeren in de mentale gezondheid het van het personeel. Uit onderzoek van het Nationaal Centrum voor Preventie van Stress en Burn-Out onder 427 professionals in Nederland is gebleken dat afgelopen jaar maar liefst 4 miljoen mensen het risico op een burn-out liep.

Dat aantal is sinds 2019 sterk gestegen als gevolg van de coronacrisis. NCPSB-voorzitter, Theo Immers, zegt dat de stijging waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat veel mensen moeite hebben om een gezonde balans tussen werk en privé te behouden en niet in staat zijn om hun stressniveau onder controle te houden wanneer ze vanuit huis werken. Daaruit kunnen we concluderen dat men op dit moment nóg meer behoefte heeft aan stabiliteit en rust.

Aan de slag met jezelf

Sanela: “Wat ik met Flow wil doen, is bedrijven bewust maken en aanzetten om de verschillende holistische teachings die ik aanbied ook daadwerkelijk te implementeren in hun bedrijfscultuur. Daarvoor ga ik per organisatie samen met de HR-manager of vitaliteitscoach kijken waar behoefte aan is, en kan ik een custom made pakket aanbieden.”

Het uiteindelijke doel van Sanela is meer zelfliefde voor iedereen, want of je er nu wel of niet mee bezig bent, onbewust neemt iedereen zijn bagage mee naar de werkvloer. Door aan de slag te gaan met jezelf kunnen je diepere laag aanraken en kijken wie je bent en waar je behoefte aan hebt. En dit zal uiteindelijk leiden tot minder burn-outs en minder verloop binnen bedrijven.

“Als iedereen op de juiste plek zit, blij wordt van zijn werk en in balans is, zal de wereld er een stuk mooier uitzien.” aldus Sanela.

https://www.bedrock.nl/meer-autonomie-op-werk-oplossing-burn-outs/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️