Nina Pierson
Nina Pierson Watch 20 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Hokjes Denken Aflevering 3: Polygamie

In de BEDROCK-webserie Hokjes Denken laten wij verschillende mensen uit de samenleving discussiëren over veelbesproken onderwerpen als ayahuasca, stilte retraites, yoga, het dragen van bont, de vleesindustrie of detoxen. Of je nu voor, tegen, expert of neutraal bent: één onderwerp wordt vanuit verschillende perspectieven besproken. Deze week bespreken we het onderwerp polygamie, oftewel, het hebben van een ‘open relatie’. https://www.youtube.com/watch?v=LFEF69atqBM

Monogaam zijn of toch niet? Het is een gesprek dat vrijwel in iedere relatie vroeg of laat aan bod komt. Hoewel de meningen er sterk over verdeeld zijn is de ‘norm’ in onze maatschappij nog steeds het hebben van één partner en daar trouw aan zijn.

RTL

Toen Riejanne bij RTL Late Night aan tafel zat gooide zij toch wel hoge ogen met haar twee mannen. Maar is het eigenlijk wel zo gek? Mannen hebben toch niet voor niks miljoenen zaadcellen te verdelen? En onthouden we onszelf niet van persoonlijke ontwikkeling door niet open te staan over de lessen die we uit meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd kunnen trekken?

Ook lezen: De Poly Podcast gaat volledig over niet-monogame relaties

Mogen wij een ander individu tot ons bezit rekenen en daarom verplichten om alleen met ons het bed te delen? Filosoof Simone van Saarloos geeft een innig pleidooi voor de afschaffing van monogamie in deze korte video van Mindshakes. Kortom, voordat je te snel een oordeel velt over polygamie kijk dan eerst even naar deze aflevering van Hokjes Denken.

In deze derde aflevering over polygamie laten wij actrice Isis Cabolet aan het woord die stellig gelooft in het onvermogen van mannen om trouw te zijn, deelt liefdes idealist Clarissa Alberg haar visie, horen we als voorvechter van polygamie Harry Schaap en deelt de openminded Patrick Klerks zijn bevindingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️