Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 9 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Van nachtclubmanager naar personal trainer: ‘Ik werd geleefd, nu bepaal ik zelf mijn leven’

Het is nooit te laat om opnieuw beginnen; een nieuwe carrière, relatie of een compleet ander leven. In deze serie spreken we inspirerende vrouwen die het roer helemaal omgooiden. Vandaag vertelt Simone (33 jaar) over haar carrièreswitch. Ze was nachtclubmanager en is nu personal trainer.

Simon is 33 jaar en woont samen met haar dochtertje van zeven. Op haar 31e besloot ze dat het tijd was voor wat anders.

Werken in de horeca

“Het werken in de horeca was eigenlijk een uit de hand gelopen bijbaan. En op een gegeven moment ben ik fulltime gaan werken. Toen de kans voorbij kwam om bedrijfsleider bij een horecagelegenheid te worden, greep ik die met beide handen aan. Ik weet nog goed dat ik dacht: als ik deze ervaring wil moet ik het nu doen.

Mijn hart ligt in de horeca en ik hield van alle feestjes. Maar tegelijkertijd merkte ik dat de nachten steeds zwaarder werden, zeker toen ik een kind kreeg. Ik werd echt geleefd en ik voelde dat ik dit niet lang meer vol ging houden.

‘Ik was bang dat ik niet serieus genomen zou worden’

Ik wilde het roer omgooien, maar merkte tegelijkertijd dat ik dat eng vond. De horeca was zo’n groot deel van mijn identiteit, dat ik niet wist of ik wel wat anders kon gaan doen.

Sporten was tevens een rode draad door mijn leven, alleen was dat een kant van mezelf die de meeste mensen niet zagen. Daarom was ik bang dat ik, die bekend stond als de feestganger, niet serieus genomen zou worden in een voorbeeldfunctie waarin gezond leven centraal staat.

Werken als personal trainer

Ondanks alle angsten, besloot ik op mijn 31e het avontuur aan te gaan en ben ik, na het volgen van een opleiding, aan de slag gegaan als personal trainer. Ik werk nu als zzp’er in verschillende sportscholen en heb ook mijn eigen klanten en locatie. Het grappige is dat ik nu wakker word op het tijdstip waarop ik eerst naar bed ging.

Het fijne aan dit werk vind ik dat ik niet alleen mensen help met sporten, ik coach ze op verschillende vlakken. Wanneer mensen de keuze maken om in zichzelf te investeren, geloof ik dat ik, door ze te begeleiden, echt een verschil kan maken in hun leven.

Sporten is belangrijk voor lichaam en geest

Sporten is belangrijk voor je lichaam en geest. Het helpt om dingen los te kunnen laten en in een goede flow te komen in het leven. Als je beweegt zit je niet meer vast en durf je meer te voelen. Het is zo belangrijk om in tune te zijn met je lichaam omdat je dan meer in connectie met jezelf en met de mensen om je heen bent. En connectie is waar het allemaal om draait, het geeft betekenis aan je leven.

Ik heb dit zelf ook ervaren, ik ben namelijk veel gelukkiger dan eerst. Ik leerde om te durven voelen, zowel de mooie als de pijnlijke emoties. Dit heeft de relatie met mijn dochter meer diepgang gegeven en ik kan haar nu veel meer bieden.

Betere balans als personal trainer

Ik heb door dit werk een veel gezondere balans in mijn leven. In plaats van alleen maar te rennen en uitgeput te zijn, kan ik nu tussendoor ook bijkomen en ontspannen. Eerst werd ik geleefd en nu bepaal ik zelf mijn leven.

Ik ben heel blij dat ik de overstap naar personal coach heb gemaakt en mezelf heb durven ontwikkelen. Want daar is het nooit te laat voor.”

Interview: Denise maakte een carrièreswitch van designer naar tantra coach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️