Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 25 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Is het tijd voor een carrièreswitch? 4 signalen dat je moet switchen

Van baan veranderen is een moeilijke beslissing om te nemen. Hoe weet je of het echt tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging? Er zijn verschillende signalen waaraan je kan herkennen dat het tijd is voor iets nieuws.

Deze signalen kunnen jou helpen bij het maken van deze belangrijke keuze.

Een carrièreswitch

Het opzeggen van een baan is niet altijd gemakkelijk. Je zegt vaarwel tegen een vertrouwde plek waar je dagelijks bent en die je door en door kent. Je neemt een sprong in het diepe om ergens opnieuw te beginnen. Laten we eerlijk wezen; dat is super spannend.

Er komt veel kijken bij een carrièreswitch: een nieuwe plek, nieuwe collega’s en een nieuwe manier van werken. Veel mensen blijven daarom bij hun baan plakken, maar vernieuwing kan ons ook goed doen. Zie het als een nieuw begin.

Tijd voor een carrièreswitch

Je kan aan verschillende signalen opmerken dat het tijd is voor een carrièreswitch. Misschien herken je deze wel en is het een eye-opener voor jou om van carrière te switchen.

1. Je komt moeilijk je bed uit

Bijna niemand vindt het fijn om ‘s ochtends vroeg door de wekker wakker gemaakt te worden. Maar blijf jij in bed liggen omdat je nog even vijf minuten onder de warme deken wilt liggen of omdat je het niet ziet zitten om naar werk te gaan.

Vermoeidheid komt niet alleen door slaaptekort. Het kan ook ontstaan door psychische oorzaken, waaronder problemen op werk. Door de hele dag gespannen rond te lopen word je extra moe. Dat is geen situatie waar je lang in wilt zitten. Dus merk je dat je er tegenop ziet om op te staan omdat je naar je werk moet gaan? Dan is het tijd om je te gaan oriënteren op iets nieuws.

2. Te weinig salaris

Het draait natuurlijk niet alleen om geld, maar je moet wel betaald krijgen wat jij verdient. Krijg je nu te weinig betaald en heb je ook al gevraagd naar een salarisverhoging, misschien is het dan tijd om voor jezelf te kiezen.

Het kan ook zijn dat je minder geld verdient en hierdoor niet rond komt. Dan is het ook tijd om op zoek te gaan naar een baan waar je geen geldzorgen van krijgt. Om erachter te komen of je een reëel salaris verdient, mag je best wat vaker over geld praten. Alleen zo kom je erachter wat andere mensen met een soortgelijk beroep verdienen en of er groei mogelijk is.

3. Weinig verantwoordelijkheid

Wordt jouw talent vergeten en ben je ervan overtuigd dat je meer kan doen? Hoe vaak je het ook vraagt, zien mensen jouw potentie niet. Er zijn genoeg werkgevers die jouw talent wel zien en waarderen. Als je toe bent aan meer verantwoordelijkheid en deze alsmaar niet krijgt, dan mag je best verder kijken.

4. Niet genoeg uitdaging

Het is bij een baan ook belangrijk dat het allemaal wel nog een beetje uitdagend blijft. Het werkt erg demotiverend wanneer je met alle gemak je werk kan uitvoeren. Uitdaging op het werk werkt namelijk heel motiverend. Is er geen uitdaging meer over, dan is het waarschijnlijk tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Ben jij geschikt om remote te gaan werken? Zo kun je het checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️