Marjolein Berendsen
Marjolein Berendsen Psyche 9 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

5 signalen dat jij een geboren heler bent

Geboren helers – of natural born healers – hebben een bijzondere missie: anderen terug in balans en harmonie brengen. Of dit nu gebeurt met reiki of met een luisterend oor. En of ze er nu zelf bewust van zijn of niet. Heb jij je weleens afgevraagd of jij een geboren heler bent? Holistisch therapeut Marjolein Berendsen deelt 5 typische eigenschappen van helers én hoe je ermee om kan gaan.

Een heler is in staat (en bereid) om een ander geheel belangeloos te genezen. Velen gaan als geboren heler door het leven zonder zich dit te realiseren. Toch is het handig je er bewust van te zijn. Niet alleen begrijp je dan beter waarom je bent zoals je bent, je kunt het ook doelgericht inzetten. En zo de wereld om je heen steeds een beetje mooier maken.

Herken je meerdere van onderstaande eigenschappen? Dan is er een grote kans dat jij die bijzondere, helende energie ook bij je draagt.

1. Mensen vertrouwen jou direct

Je hebt iemand nog maar net ontmoet en weet nu al wat iemand allemaal heeft meegemaakt. Mensen vertrouwen jouw direct hun dromen, angsten en levensverhalen toe. Ze gaan er als vanzelf van uit dat hun verhaal veilig is bij jou. En dat je niet snel zult oordelen of een geheim zult doorvertellen. En dat is geheel terecht.

2. Kinderen en dieren zijn meteen dol op je

Als jij ergens komt waar kinderen of dieren aanwezig zijn, valt het vaak op hoe zij spontaan meteen op jou afkomen. Jouw helende energie werkt namelijk als een magneet voor dit soort pure wezens.

Ben jij een free spirit? Zo herken je een échte vrije geest

3. Je bent zeer empathisch

Met jouw sterke empathische vermogen voel je goed aan waar iemand mee zit of behoefte aan heeft. In sommige gevallen neem je iemands emotie letterlijk over. Door dit enorme inlevingsgevoel begrijp jij iemand als geen ander. Voor een luisterend oor zijn ze bij jou dan ook aan het goede adres. 

4. Jouw voelsprieten liegen er niet om

Jouw intuïtie vertelt je soms meer dan je normaal gesproken zou moeten weten. Zo kun je zonder enige uitleg haarfijn aanvoelen waar iemands emotie vandaan komt, of welke karmische lessen iemand te leren heeft. De meeste geboren helers zijn hoogsensitief.

5. Je luistert meer dan dat je praat

Je bent je ervan bewust dat iedereen een verhaal heeft en bent daar ook oprecht in geïnteresseerd. Zowel in één-op-één-gesprekken als op feestjes ben jij meestal aan het luisteren dan aan het praten. Ben je wel aan het woord? Dan heb je het niet snel over koetjes en kalfjes, maar zeg je waardevolle dingen die meteen serieus worden genomen.

Boeddhisme voor dummies: waar gaat deze religie nu eigenlijk om?

Tip 1: Sluit je zo nu en dan even af

 

Doordat je als geboren heler veel energieën oppikt van anderen (of van ruimtes), is het belangrijk bewust om te gaan met wat je wel en niet overneemt. Zo voorkom je dat je volledig uitgeblust raakt. Geen makkelijke opgave, maar wel erg belangrijk. Ook voor jouw missie als heler: je kunt anderen alleen goed helpen als jij zelf goed in je energie zit.

Voel je dat je te maken hebt met een hele sterke energie of emotie? Vraag jezelf dan af of het overnemen daarvan wenselijk is. Is dit niet zo, probeer dan heel bewust goed bij jezelf te blijven.

Door bijvoorbeeld op jouw ademhaling te blijven letten of een korte grondingsoefening te doen. Of door je voor te stellen dat je een beschermend laagje om je heen hebt dat te sterke of negatieve energieën tegenhoudt.

Tip 2: Durf ‘nee’ te zeggen en heel eerst jezelf

Voor jouw omgeving werken jouw mooie heler-eigenschappen als een magneet. En het is natuurlijk prachtig dat jij zoveel mensen, door gewoon jezelf te zijn, kan helen. Maar jouw helende energie is geen onuitputtelijke bron. Vanwege jouw intrinsieke wens om anderen belangeloos te helpen, kan het extra lastig zijn om voor jezelf te kiezen.

Toch is het aan te raden om te oefenen met ‘nee’ zeggen. Zo kun je, wanneer dat nodig is, jezelf weer even helemaal opladen. Om vervolgens weer voor de volle 100 procent jouw zielsmissie te kunnen uitvoeren. Zoek ook regelmatig de natuur op: dit helpt om gegrond te blijven. 

Dit artikel is geschreven door Marjolein Berendsen. Marjolein is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. In de opleiding tot holistisch therapeut leer je weer te leven vanuit je essentie, en dit vanuit licht en liefde door te geven aan je cliënten. Je kunt bij ZoMa Opleidingen o.a. verschillende Reiki-cursussen en de online cursus ‘Holistisch voeden’ volgen. Ook is Marjolein auteur van het handboek en werkboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️