Marloes Graat
Marloes Graat Spiritualiteit 4 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Een mini-guide in handen lezen (wat lees jij in je hartlijn?)

Je eigen handen, je gebruikt ze de hele dag door zonder na te denken, maar heb je weleens écht goed naar je eigen handen gekeken? Je kunt meer uit je handen lezen dan je denkt: je drijfveren, karaktereigenschappen en hoe je omgaat met relaties en emoties. Ben je benieuwd wat je uit jouw eigen handen kan lezen? Probeer het eens met deze mini guide handlezen.

Wil jij meer over jezelf komen te weten? In je eigen handen kun je meer informatie over jezelf vinden dan je denkt.

Hoe is handlezen ontstaan?

De kunst van het handlezen is 5000 jaar geleden ontstaan in India en China. Vanuit daar is het via handelsreizen overgewaaid naar andere delen van de wereld, zoals Tibet, Egypte, Perzië en uiteindelijk in Europa.

Handlezen is een esoterische wetenschap wat inhoud dat het is gebaseerd op een studie die ervaringen, feiten, conclusies en psychologisch inzicht met elkaar combineert.

Wat zegt de hartlijn?

Handpalmlezen bestaat uit het analyseren van specifieke lijnen in je hand. De lijn die bijzonder veel aandacht krijgt is de hartlijn die zegt veel over, je verwacht het niet: je hart en relaties. De hartlijn loopt horizontaal over je hand en is de bovenste lijn.

Handlezen zweverig? Ik onderging een accurate reading bij de Handcoach

Volgens Cassandra Eason, schrijfster van het boek A little bit of palm chemistry, is de hartlijn de eerste lijn die in een lezing wordt bestudeerd.

Deze lijn geeft ons inzicht in de relaties met onszelf, je lief, vrienden en familie. Ook zegt het iets over onze emoties en ons potentieel voor persoonlijke groei. Een interessante lijn om eens beter naar te kijken dus.

Zelf je hartlijn lezen

In haar boek legt Eason uit dat je met het lezen van je hartlijn je dominante hand gebruikt. Als je rechtshandig bent, loopt je hartlijn dan van links naar rechts over je handpalm en omgekeerd als je linkshandig bent.

Als je een vergrootglas hebt, gebruik die dan om alle fijne details van de hartlijn goed te kunnen bekijken. Dit is waar je op moet letten bij het bestuderen van je hartlijn:

 • Als de lijn niet naar de vingers buigt, duidt dit op iemand die mogelijk overgevoelig is en bevestiging of genegenheid zoekt.
 • Als de lijn lang maar recht is en eindigt onder de wijsvinger, kan dit duiden op empathie en sterke intuïtie voor de emoties van anderen.
 • Iemand die de neiging heeft om anderen voor zichzelf te plaatsen, kan een hartlijn hebben die in tweeën splitst.

 • Als je lijn vaag is, kan dit betekenen dat je energie gevoelig is en dat je gemakkelijk door anderen overweldigd kan worden.
 • Vooral gepassioneerde en sensuele mensen kunnen grove, korrelige hartlijnen hebben.
 • Als er veel kleine lijntjes zijn die de hartlijn kruisen, kan dit wijzen op een emotioneel trauma.
 • Als relaties (inclusief vriendschappen) in het begin vaak intens maar vluchtig zijn, kan er een hartlijn zijn met veel onderbrekingen of vertakkingen.
 • Degenen die hun emoties en behoeften goed kunnen uiten, hebben een duidelijke kromming aan het einde van hun hartlijn.
 • Een lijn die in drieën splitst en een drietand vormt, duidt op geluk in liefde en leven.
 • Degenen die sentimenteel maar uiteindelijk harmonieus zijn, kunnen een plattere, bredere hartlijn hebben.
 • Een hartlijn die hoger ligt, dichter bij de vingers, suggereert dat emoties onderdrukt of onuitgesproken zijn.
 • Een diepe en lange lijn betekent dat je goed afgestemd bent op je emoties.

Toekomst lezen in je handen

En heb je wat kunnen herkennen in je eigen hand uit de punten hierboven? Handlezen kan een leuke, nieuwe manier zijn om jezelf beter te leren kennen. Maar wees niet bang, het is niet dat de toekomst vastligt in je handen. Eason legt uit: “Niets staat vast, maar met de levenskaart van je handpalmen kun je je richting bepalen en obstakels op je pad vermijden.”

De ware betekenis van ‘zen’ (en hoe je echt ‘helemaal zen’ kunt worden)

No worries dus als je tijdens het handlezen iets hebt gezien waarvan je schrikt of het je niet bevalt. Laat het landen, denk er over na en het ligt in jouw handen of je wat gaat doen met deze kennis of niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️