Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Reizen 19 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom ‘groenere’ rondreizen in Amerika ook relaxter zijn

Reizen is voor de een, een aanslag op de planeet en voor de ander noodzakelijk om gelukkig te leven. Zo reisde BEDROCK’s Rosa in haar eentje de wereld over én schreef ze een boek over reizen. Natuurlijk is het dubbel om het vliegtuig te pakken en kan dat zelfs knap lastig zijn als je je inzet voor het klimaat. Toch is plezier en avontuur een onderdeel van jouw persoonlijke groei. Er zijn ook ‘groenere’ rondreizen, bijvoorbeeld in Amerika, die je best wel eens kan boeken.

Als je rekening wil houden met het klimaat, zijn er diverse manieren om dat te doen. Er zijn genoeg reizen waarvoor je niet hoeft te vliegen. Er zijn ook manieren om je vlucht te compenseren. En wanneer je één keer in de vijf jaar vliegt, is het minder erg dan meerdere keren per jaar. Op welke manier jij reist, dat bepaal je natuurlijk zelf. In dit artikel lees je meer over ‘groenere’ rondreizen in Amerika.

‘Groenere’ rondreizen in Amerika

Eens in je leven door Amerika rondreizen zou ik iedereen gunnen. Waarom? Het is een beleving in een ander land met ervaringen die je thuis niet zo snel zou opdoen. Amerika is een groot en uniek land, met een prachtige kustlijn waar je van Los Angeles naar San Francisco kan rijden. Zo’n roadtrip door Californië rijd je via de Pacific Coast Highway en afhankelijk van het aantal stops doe je daar zo’n zes tot twintig dagen over.

Elektrische autoreizen

Waar de meeste mensen niet aan denken als ze het woord roadtrip horen, is een elektrische auto. Want dan heb je immers de struggle dat er niet genoeg laadpalen langs de routes te vinden zijn. Nou mooi niet dus. Want AmerikaPlus heeft speciale rondreizen gelanceerd die makkelijk met de elektrische auto te doen zijn. Met een Tesla rijd je via een mooie route langs laadpalen.

Slow travel

Deze ‘groenere’ rondreizen in Amerika zijn niet alleen beter voor het klimaat, ze zijn ook kalmer omdat je de hoogtepunten in een rustiger tempo bezoekt. Omdat de route voor jou is uitgestippeld, verplaats je je super relax en zonder zorgen. Je rijdt minder kilometers per dag en hebt dus meer tijd om de omgeving te ontdekken.

Als gerenommeerde speler op de vakantiemarkt naar Amerika wil AmerikaPLUS een bijdrage leveren aan ‘groenere’ vakanties naar Amerika. Het is gelukt om reizen samen te stellen met voldoende elektrische auto laadpalen langs de routes. In december heeft AmerikaPLUS diverse elektrische autoreizen gelanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Tesla. Uniek in Nederland.

Reizen met een elektrische auto door Amerika is dus eigenlijk een vorm van slow travel. Bij deze groene reizen is bovendien gelet op een selectie van hotels op basis van hun investering in duurzaamheid en wordt er zo veel mogelijk gekozen voor rechtstreekse vluchten.

Groen opereren

AmerikaPLUS is al jaren bezig om zo groen mogelijk te opereren. Zo werkt iedereen al vele jaren uitsluitend vanuit huis, waardoor dagelijks woon/werkverkeer wordt voorkomen. Bovendien wordt er al vele jaren een volledig papierloze administratie gevoerd. Ook kunnen reizigers een CO2 compensatie voor vliegreizen naar Amerika op een makkelijke manier realiseren en deze kosten worden voor de helft door de reisaanbieder betaald.

You can do it! 9x bewuste voornemens zijn wél vol te houden zijn

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️