Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 1 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Op deze (groene) terrassen in Amsterdam vergeet je de drukte

In de zomer leven we het liefst buiten. Afgezien van de regenachtige (en die telt Nederland nogal wat) dagen. In Amsterdam is het echter vaak invechten om een tafeltje op het terras, daar heb je niet altijd zin in. Dus wie geen zin heeft om te dringen voor een tafeltje, kan de rust vinden op een van deze (groene) terrassen in Amsterdam.

Zo vertoef je in de open lucht en heb je het gevoel dat je even de stad uit bent.

Kruidige cocktails op het Conservatorium-terras

In het Amsterdamse Museumkwartier ligt, verstopt tussen Vondelpark en P.C. Hooftstraat, een oase van rust: namelijk het verfijnde terras van het Conservatorium Hotel. Dit ruime terras is dé perfecte plek om even lekker bij te komen na een museumbezoek of een wandeling door het Vondelpark. Met een uitgebreide lunchkaart, verleidelijke cocktails en verfijnde snacks waan je je op het Conservatorium-terras even ver weg. Onze favoriete cocktail? De Yuzu Spritz, refreshing & sour is een aangename verfrissing op bloedhete dagen!

Paulus Potterstraat 50, Amsterdam

Terras conservatorium
Beeld via Coebergh

De prachtige terrastuin van restaurant Merkelbach

Geen plek zó groen als het terras van restaurant Merkelbach, de tuin van het zeventien eeuwse Huize Frankendael, het enige overgebleven buitenhuis in Amsterdam. In de tuin kun je koffieleuten, lunchen of een borrel drinken. Good to know: er worden alleen verse ingrediënten gebruikt die bereid worden als slow food en er staan genoeg vega opties op de kaart.

Middenweg 72, Amsterdam

Pulitzer Garden

Inmiddels niet meer zo verborgen (steeds meer mensen weten de weg te vinden), maar nog steeds zeer geliefd: Pulitzer Garden. De fijne groene binnentuin van het Pulitzer hotel in Amsterdam. Er zijn verschillende hoekjes waar je terecht kunt voor een kop koffie, borrels of een uitgebreide lunch. En ze organiseren long table dinners met een prachtig viergangen mediterraan geïnspireerd menu, do we need to say more? Dit is echt een aangename plek om een zomerse dag te vertoeven.

Prinsengracht 323, Amsterdam

Beeld via Pulitzer

Proeflokaal ‘t Nieuwe Diep

Met recht een verborgen parel in Amsterdam-Oost, want de meeste mensen kennen deze bijzonder fijne plek middenin de natuur nog niet. In het Amsterdamse Flevopark is het even zoeken, maar dan geniet je met volle teugen van vers gebrouwen biertjes met onmisbare snacks.

Flevopark 13a, Amsterdam

De Plantage

Oké, niet de meest rustige plek in dit lijstje, maar wel een hele groene: het terras van De Plantage bij Artis. Artis is dan ook meteen de reden dat het hier soms wél druk is, maar tegelijkertijd ook erg groen.  Op deze waanzinnig mooie plek – met een goede menukaart en vega opties, kun je urenlang ontbijten of borrelen.

 Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

Dignita Hoftuin

Op dit verborgen terras in Amsterdam geniet je van ontbijt, brunch of lunch, in het hart van Amsterdam Zuid, ‘verstopt’ in de oase van de Hoftuin.

Nieuwe Herengracht 18a

De Vergulden Eenhoorn

Deze boerderij in Amsterdam Oost moet wel een van de enige boerderijen in de omgeving zijn. Voorzien van een enorm terras is dit een plek om je even terug te trekken in een heuse stadstuin. De stadboerderij uit 1702 doet tegenwoordig dienst als café, restaurant én hotel. Het is er zeer gemoedelijk en er is ook genoeg schaduw!

De Vergulden Eenhoorn, Ringdijk 58

Dit zijn de fijnste coworking plekken in hartje Amsterdam

Vergeten we nog mooie (groene) terrassen in Amsterdam? Tip de BEDROCK redactie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️