Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 24 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

5x groene adresjes op Ibiza

Ik schreef het vorige week al in de nieuwsbrief: ik heb ongelooflijk veel zin in avontuur! Alhoewel mijn huis voor mij heaven is, vind ik het ook fijn om nieuwe dingen te ontdekken. Of eigenlijk weer terug te gaan naar een van mijn lievelingsplekken op de wereld: Ibiza. Mis het! Want ook hier doe je steeds weer nieuwe ontdekkingen en deze restaurants zijn mooie plekken waar je kunt tafelen mét liefde voor de planeet. Deze groene adresjes op Ibiza zijn een bezoek waard.

Duurzame gastronomie wordt steeds populairder en hier kun je het zelf proeven, onder een warme zomerzon.

Groene adresjes op Ibiza

Van hippe veggie hotspots tot fine dining-concepten en unieke adresjes die je honger weten te stillen… op een groene manier!

Terra Masia: van boerderij tot tafel

Terra Masia is Ibiza’s grootste gecertificeerde biologische boerderij, van maar liefst 56 adembenemende hectare mediterraan landschap. Groener dan dit wordt het niet, zullen we maar zeggen. Op het gigantische erf groeit een grote verscheidenheid aan biodynamische groenten, fruit, kruiden, eetbare bloemen en scharreleieren.

Terraza masia

Op deze magische plek kun met je eigen ogen zien hoe ze hier hun ingrediënten telen en deze zo op je bord terecht komen. Naast onvergetelijke diners tijdens hun Farm to table dinners, gehost door de beste gastkoks van het eiland, kun je hier zelfs workshops en educatieve excursies boeken.

Gevoed door de natuur bij Wild Beets

Bij Wild Beets eet je wat de natuur je biedt. Wild Beets is opgericht door Cliff Grubin, die een fors deel van zijn leven heeft besteed aan het onderzoeken naar en experimenteren met voeding in een zoektocht naar een bewust en gezond leven.

Ibiza beetroot

Toen hij zich realiseerde dat de wereld van gezondheid en voeding wordt beheerst door verwarring en verkeerde informatie, ontwierp Cliff Wild Beets als een plek waar mensen gezonde keuzes kunnen ervaren en meer te weten kunnen komen zonder in te boeten aan smaak en genot. Hier komt niets uit een verpakking en ben je zeker van de puurheid van je bestelling. Vers, lokaal en duurzaam zijn hier dus een garantie.

De 10 duurzame geboden van het Giri Café

De tien geboden van het Giri Café luiden als volgt: Eet seizoensgebonden. Eet lokaal en duurzaam. Winkel op de markt. Plant een tuin. Bewaar en recycle. Kook eenvoudig, met aandacht voor al je zintuigen. Dek de tafel met zorg en respect. Eet samen. Eten is kostbaar. Gemaakt met liefde. En dit maken ze stuk voor stuk waar.

Op het menu van het Giri Café vind je vooral seizoensgebonden ingrediënten die afkomstig zijn van lokale marktjes en boeren. Of nog beter: uit eigen tuin! Al tien jaar lang hebben ze sterke relaties met ethische producenten die hen helpen een duurzame service te garanderen. Daarnaast is het ook een hele romantische plek waar je je omringt door planten in een andere wereld waant. Echt een groene oase!

Passion Café een Ibiza klassieker

Het Passion Café is een bekende zaak, maar wat veel mensen niet weten is dat is dat de ingredienten waar mogelijk lokaal worden gekocht en zelfs de koffie op Ibiza zelf wordt gebrand door ambachtslieden. De menukaart heeft veel gezonde opties én natuurlijk heel veel plantaardige gerechten.

In de afgelopen jaren werden ze maar liefst zeven keer beloond met de award van Ibiza Cafe and Healthy Eating Destination.

Aiyanna voor laid-back vibes

Aiyanna ademt een laid-back, typisch Ibiza sfeertje en mag niet ontbreken in het lijstje groene adresjes op Ibiza. Het is een stijlvol en ontspannen strandrestaurant waar je verrukkelijk kunt eten terwijl je omringd wordt door de natuur. Uiteraard met een geweldig uitzicht over de Middellandse Zee. Er zijn voldoende vegan opties en Aiyanna is ook het eerste restaurant op de Pitiusas eilanden dat de Biosphere Certification ontvangt.

Dat hebben ze te danken aan hun eigen moestuin waar ze hun groenten uit halen, een eigen systeem dat waterverbruik vermindert en het gebruik van groene energie. Daarnaast zet Aiyanna zich in voor de vermindering en hergebruik van afval en maken ze bijvoorbeeld zelf glazen flessen en produceren hun eigen meststof voor de moestuin. Leuk weetje: Aiyanna zet zich ook in voor de bescherming van de pitiusa hagedis, een kleine bewoner van het eiland.

Djai (30) geeft surftherapie: “na een surfkamp spoelden alle zorgen van me af”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️