Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 28 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn dé vega(n) hotspots op het hippie eiland Ibiza

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste, duurzame what-to-do’s voor dit weekend mét een BEDROCK-randje. Ga je binnenkort op vakantie naar het hipp(i)e Spaanse eiland Ibiza? Breng dan zeker een bezoekje bij één van deze geweldige vega(n) hotspots (of doe een vegan foodtour langs ze allemaal).

Het Spaanse eiland Ibiza is al jaren lang populair onder (Nederlandse) vakantiegangers. Door de prachtige natuur, maar natuurlijk ook door de bruisendheid. Sommigen komen voor een weekend of een week en sommige blijven er wel maanden.

Aan de ene kant is er veel vertier te vinden met chique bars, restaurants en clubs, maar (letterlijk) aan de andere kant vind je er rustigere plekken waar je de meer hippy minded mensen vindt.

https://www.bedrock.nl/redenen-plantaardig-dieet/

Voor ieder wat wilt dus. Maar waar moet je zijn als je in Ibiza op zoek bent naar een heerlijke vega(n) ontbijt, lunch of diner?

Vega(n) hotspots in Ibiza

Ben je in Ibiza en ben je op zoek naar gezond plantaardig of vegetarische hotspots? Dan wil je zeker een bezoekje brengen aan deze cafeetjes of restaurants:

1. Amorino

Wie in de Spaanse hitte zoekt naar verkoeling, wil zeker een ommetje maken en een heerlijk vegan ijsje halen bij het bekende Amorino.

De ijsjes zijn van biologische ingrediënten gemaakt en worden geserveerd als bloemen, geen grap. De kunstwerkjes van ijs zijn bovendien allemaal plantaardig, dus elke veganist kan hier met een gerust hart terecht. Want ja, ook de hoorntjes zijn geheel vegan en bovendien glutenvrij. Score!

2. Passion cafe

Het Passion cafe op Ibiza is misschien wel één van de meest bekende plekjes waar je wilt zijn als je op zoek bent naar gezond, lekker én vegan eten. De plantbased deli zit inmiddels op 5 plekken op het eiland, dus je kunt ver hoef je er nooit voor om te rijden.

Van gezonde bowls vol kleur en groenten (yay, eat the rainbow!) tot pancakes en smoothiebowls. Voor gezond, lekker en biologisch eten, ben je bij het Passion cafe zeker aan het goede adres.

3. La Paloma

Het dromerige restaurant La Paloma ligt in San Lorenzo en heeft een prachtige, romantische tuin. Je kunt er allerlei verschillende keukens verwachten: van Italiaans (in de avond) tot meer Midden-Oosters en Mediterraans (overdag).

Hotspot-alert! Bezoek deze 9 nieuwste vegan restaurants in Nederland eens

Het menu is niet volledig vegan of vega, maar er zijn vegetarische opties genoeg. Denk aan vega(n) gerechtjes zoals falafel, humus en andere lekkere en gezonde dips. Maar to be honest: alleen al voor het zitten in de tuin wil je hier een keer een bezoekje aan brengen.

4. Giri Cafe

Het Giri Cafe is zeker een vega(n) hotspot om te bezoeken als je op het eiland bent. De menukaart staat vol met gezonde heerlijke lekkernijen die lacto-vegeterisch én vegan zijn.

Plantaardig proberen? Deze low-key vegan gerechten moet je hebben

De kaart is geïnspireerd op de Mediterraanse keuken; van munt, tofu, tahin, falafels en tomaten. Maar ook broodjes en lekkere zoete hapjes als taartjes en koekjes.  Zéker een bezoekje waard dus.

5. Patchwork

Je kan het misschien niet aan de naam aflezen, maar Patchwork op Ibiza is een Libanees restaurant (mét rooftop!) met uiteraard om die reden (dat het Libanees is, niet dat het een rooftop heeft) een heerlijke kaart vol gezonds en lekkers.

Denk aan een overvloed aan linzen, aubergines en heerlijke salades met exotische ingrediënten. De kaart is gemaakt om te delen, dus zo kun je van alles wat proeven. Het restaurant is niet volledig vegetarisch, maar er staat voldoende vega food tussen.

Meer vegan hotspots op vakantie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️