Kim van der Blom
Kim van der Blom Betere wereld 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Green Dream Permacultuur Festival: een festival vol workshops, lezingen en inspirerende sprekers

Dit jaar start er een nieuw festival: Green Dream Permacultuur Festival in samenwerking met Puur Permacultuur. Een festival om groene dromen te laten groeien en nieuwe connecties te maken.

Doe overdag kennis en inspiratie op en geniet ‘s avonds van live muziek en de mensen.  Er zal een ruim aanbod van ervaren Permacultuur pioniers aanwezig zijn die je meenemen van voedselbos tot ecobouw, van composttoilet tot blue economy, en van leren fermenteren tot de opzet van een tuinderij.

Green Dream Permacultuur festival

Na het bezoeken van een jaarcursus Permacultuur bij Puur Permacultuur van Martijn Ballemans ging er een wereld voor Raymond Landegent open en sloegen ze de handen in één. Samen deelde ze de droom om een Permacultuur festival te organiseren. Dit is het Green Dream Permacultuur Festival geworden.

Het festival vindt plaats in Hilvarenbeek, dit ligt nabij Tilburg. Het Green Dream Permacultuur Festival terrein bestaat uit Camping Buitenhof en de bio boerderij ‘t Schop.

Wat kunnen we verwachten?

Op 24 en 25 juni 2023 vindt het festival voor de eerste keer plaats in Hilvarenbeek. Het festival heeft een vol programma. Het bestaat uit workshops, lezingen en er komen inspirerende sprekers die alles weten van permacultuur en voedselbossen.

Er is genoeg tijd om jouw mede festivalgangers te ontmoeten. Misschien ontstaat er wel een mooie nieuwe samenwerking. Sprekers die onder andere aan het woord komen zijn: Wouter van Eck, Katja Staring, Madelon Oostwoud, Louis de Jaeger (voedselbos-held uit Belgie), The Pollinators, Sjef van Dongen, Marc Siepman, Renz Pijnenborgh (befaamde eco architect), Taco Blom, Gert v/d Veer (Herenboeren) en nog veel meer.

Begin je dag goed met yoga of Qi-gong. Na een dag vol workshops, zoals ecobouw of composttoilet, is het tijd voor ontspanning. Op zaterdagavond kan je genieten van live-muziek.

puur permacultuur green dream festival
Rubentopia

Wat is permacultuur?

Permacultuur staat onder andere centraal tijdens dit festival, maar wat is het eigenlijk? Puur Permacultuur legt de term als volgende uit: “Permacultuur is een ontwerpmethode gericht op het duurzaam vormgeven van de leefomgeving.”

Je kan het bijna overal op toepassen; voedselvoorziening, economie, hoe je met anderen omgaat etc. Je kan het ook zien als ontwerpmethode voor hoe jij jouw leven leeft.

Een ticket voor het festival

Wees er snel bij en koop een early bird ticket. De early bird tickets zijn tot eind maart beschikbaar. Voor €197 kan je een heel weekend genieten en overnachten op de camping. Dit kan met tent, caravan of camper.

Een ticket bevat ook twee lunches en een keer avondeten. Eigen eten meenemen mag zeker. Alle maaltijden die worden geserveerd zijn vega met de mogelijkheid voor glutenvrij.

Lees alle informatie voor het festival hier. Kom jij naar het festival?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️