Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Welzijn 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ontdek de geheime gezondheidsvoordelen van blauwe matcha

Groene matcha kennen we allemaal wel, maar heb je ook al eens gehoord van blauwe matcha? Het ziet eruit als matcha, maar is toch een heel ander product met zijn eigen unieke eigenschappen. Zo heeft blauwe matcha bijvoorbeeld veel gezondheidsvoordelen.

Blauwe matcha is een uniek en veelzijdig product. Deze felgekleurde poeder is afkomstig van de butterfly pea-bloem (ook wel de kittelbloem genoemd), een plant die vooral in Zuidoost-Azië groeit. Afgezien van de naam heeft blauwe matcha weinig gemeen met groene matcha. Er wordt dan ook gezegd dat blauwe matcha qua gezondheidsvoordelen niet kan tippen aan zijn groene broertje, maar dat wil nog niet zeggen dat blauwe matcha niet gezond is.

De vele gezondheidsvoordelen van blauwe matcha

In dit artikel vertellen we je de vele gezondheidsvoordelen van blauwe matcha.

Rijk aan antioxidanten

Blauwe matcha is rijk aan antioxidanten, die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade aan cellen en DNA kunnen veroorzaken en geassocieerd worden met een verhoogd risico op ziekten zoals kanker en hartziekten. Antioxidanten helpen deze schade te voorkomen en kunnen bijdragen aan een verbeterde gezondheid en welzijn.

Kan de hersenfunctie verbeteren

Blauwe matcha bevat flavonoïden die helpen bij het verbeteren van de bloedtoevoer naar de hersenen en de communicatie tussen hersencellen stimuleren. Dit kan leiden tot een verbeterd geheugen, concentratie en focus. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de flavonoïden in blauwe matcha kunnen bijdragen aan de preventie van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Kan bijdragen aan gewichtsverlies

Blauwe matcha kan helpen bij gewichtsverlies omdat het de stofwisseling kan stimuleren. Het bevat ook weinig calorieën en kan als vervanging voor suikerhoudende dranken worden gebruikt. Door blauwe matcha toe te voegen aan je dieet in combinatie met een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging, kan het bijdragen aan gewichtsverlies.

Kan helpen bij het verminderen van stress

Blauwe matcha bevat het aminozuur L-theanine, dat kan bijdragen aan een vermindering van stress en angst. L-theanine heeft een ontspannend effect op de geest en kan helpen bij het verminderen van de symptomen van stress en angst.

Kan bijdragen aan een gezonde huid

Blauwe matcha bevat anthocyanen, een soort pigment dat bijdraagt aan de blauwe kleur en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde huid. Anthocyanen kunnen bijdragen aan de vermindering van ontstekingen in de huid en bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van UV-straling.

Blauwe matcha is dus zeker een fijne toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon.

https://www.bedrock.nl/gezond-groente-fruit/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️