Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom aloë vera zo’n belangrijke basic voor jouw huid is

Een droge huid heeft hydratatie nodig. Daar kan je voor zorgen met behulp van verschillende crèmes, maar je kunt ook de natuur zijn werk laten doen. Staat er bij jou al een aloë vera plant in huis? Deze plant heeft namelijk bijzondere voordelen als het gaat om huidverzorging.

Aloë vera staat bekend om zijn geneeskrachtige en helende werking. De oude Egyptenaren kenden de heilzame werking van de twee belangrijkste sappen van deze plant al, en ook in recente onderzoeken blijkt dat we niet om de geneeskracht van het plantje heen kunnen.

De gezondheidsvoordelen van aloë vera op je huid

Dit is waarom je altijd een aloë vera plant in huis wilt hebben staan.

1. Aloë vera voedt de huid

Droom je van een glanzende, gezonde huid? Aloë vera gaat je daar bij helpen. De plant is namelijk rijk aan water, vooral in de binnenste laag van de bladeren, waardoor het jouw huid een hydratatie boost kan geven.

Ook bevat aloë de eigenschap om de huid een langere tijd gehydrateerd te houden. Het is aangetoond dat de plant het watergehalte van de buitenste laag van de huid verhoogt. Vooral voor mensen met een droge huid kan een aloë treatment dus wonderen doen.

https://www.bedrock.nl/diy-aloe-vera-haar-huid/

2. Het kan helpen bij acne

“Er zijn gegevens die erop wijzen dat aloë antimicrobiële eigenschappen kan hebben en een acne-gevoelige huid kan helpen,” vertelt dermatoloog Joshua Zeichner in een artikel op health platform mindbodygreen.

Hij voegt er echter wel aan toe dat het niet de plek van jouw acnemedicatie in moet nemen, dat de aloë een toevoeging kan zijn. Aloë vera helpt bij het kalmeren van de gevoelige huid.

3. Het helpt als je verbrand bent

Ai, iets te lang in de zon gezeten? Verbranden is nooit fijn. Smeren met zonnebrand is altijd verstandig, ook in de winter.

https://www.bedrock.nl/zonnebrand-winter/

Maar aan dat goedbedoelde advies heb je nu niets, want jouw huid is al rood. What to do? Aloë vera biedt verlichting. Snijd een stuk aloë door midden, en gebruik de gel uit de plant op de verbrandde huid. Dit zorgt meteen voor verkoeling.

4. Aloë vera houdt de huid jong

Move over anti-rimpel crèmes, aloë vera is namelijk ook hartstikke geschikt om jouw huid jong te houden. Omdat aloë jouw huid gehydrateerd en gezond houdt, zorgt het er ook voor dat fijne lijntjes en rimpels zich minder snel ontwikkelen.

5. Het verzacht psoriasis, eczeem en andere irritaties

Huidaandoeningen als psoriasis en eczeem zorgen soms voor behoorlijk wat jeuk en irritaties. Dat kan leiden tot een rode, geïrriteerde en droge huid.

Volgens de Mayo Clinic helpt een natuurlijke aloë vera crème bij psoriasis tegen de schilfering, roodheid en irritaties. Het lost de problemen niet op, maar helpt zeker om de lasten ervan te verminderen.

Baby it’s cold outside: zo bescherm je jouw huid op een natuurlijke manier tegen de kou

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mindbodygreen

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️