Maartje Vis
Maartje Vis Voeding 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijke gezichtsmaskers die je zelf kunt maken van fruit

Voor een leuke girlsnight of een ontspannend selfcare dagje mogen de gezichtsmaskers zeker niet ontbreken. Met dit stappenplan maak je op een gemakkelijke manier ze gewoon zelf met fruit.

In de keuken heb je waarschijnlijk allemaal ingrediënten liggen die geschikt zijn om er natuurlijke gezichtsmaskers van te maken, denk bijvoorbeeld aan fruit.

Fruit is niet alleen maar gezond om te eten, maar vormt ook de ideale basis voor zelfgemaakte natuurlijke gezichtsmaskers. Hierbij vier manieren om jouw skincare routine iets fruitiger te maken!

Vier natuurlijke gezichtsmaskers met fruit

Gezichtsmasker van banaan

Banaan is een ideaal ingrediënt om te gebruiken in een gezichtsmasker als je last hebt van een droge huid. Het is een vochtinbrenger, trekt water aan en zorgt ervoor dat je huid vocht beter vasthoudt.

Voor dit masker heb je 1 rijpe banaan, 1 theelepel honing en een paar druppels limoensap nodig. Meng de ingrediënten en breng het mengsel op je gezicht aan. Smeer het niet te dicht bij je mond en ogen, houd wat ruimte vrij.

Laat het masker 15 minuten op je gezicht intrekken, daarna kan je het met lauw water zorgvuldig van je  afspoelen.

Gezichtsmasker van aardbei

Dit masker van aardbeien is goed voor de vettere huid en verkleint je poriën.

Prak 5 aardbeien en voeg er 1 eetlepel yoghurt en 1 theelepel honing aan toe.

Laat dit masker 10 minuten op je gezicht intrekken en was het daarna af met lauw water. Met 2 schijfjes komkommer op je oogleden is dit een ideale oppepper.

Gezichtsmasker van avocado

Of avocado bij het fruit of juist de groente hoort, is iets waar veel mensen een vraagteken bij zetten. We eten hem vaak als groente, maar in principe is het een vrucht. Deze zogenoemde vruchtgroente zijn goed voor een droge huid. Er zitten veel gezonde en waardevolle oliën in.

Om de poriën te openen en ervoor te zorgen dat het avocadomasker beter in kan trekken, kan je voor een minuut lang een warme, vochtige handdoek of washandje op je gezicht leggen.

Prak een halve avocado goed fijn en meng het met 1 eetlepel honing. Laat het 20 tot 25 minuten intrekken op je gezicht. Daarna kan je het afspoelen met lauw water en droog deppen. Daardoor wordt er nog wat extra vocht opgenomen.

Gezichtsmasker van appel

Dit masker van appel en honing is goed voor de vette huid en maakt de huid stevig en lekker zacht.

Meng 1 geraspte appel met 5 eetlepels honing en breng aan op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en was het daarna weer af met water.

Er zijn nog meer maskers die je kan maken van ingrediënten die je in je keuken hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan dit masker van rijst of dit masker met gember.

Dit gezichtsmasker kan je maken met bessen uit de Nederlandse natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️